Određen novi format All star utakmice: Zvijezde odaju počast Bryantu

Radiosarajevo.ba
Određen novi format All star utakmice: Zvijezde odaju počast Bryantu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Bryant i James

NBA liga najavila je jučer da će se All Star utakmica koja se ove godine igra u Chicagu, igrati u drukčijem formatu, kako bi se podigao nivo natjecanja tokom utakmice, te kako bi se navijačima pružilo veće uzbuđenje.

Nove promjene uključuju i promjenu formata u posljednjoj četvrtini utakmice, gdje će liga odati počast tragično preminule legende Kobeja Bryanta, koji je tokom svoje karijere upisao 18 nastupa na All star utakmicama a četiri puta je osvajao titulu najboljeg igrača te utakmice.

Odranije je, dakle, poznato ko će biti starteri na utakmici: Trae Young (Atlanta), Kemba Walker (Boston), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Pascal Siakam (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Luka Dončić (Dallas), James Harden (Houston), LeBron James (LA Lakers), Kawhi Leonard (LA Clippers), Anthony Davis (LA Lakers).

Sada su određene rezerve, a među njima će biti čak šest debitanata na All-Staru: Jayson Tatum (Boston), Brandon Ingram (New Orleans), Rudy Gobert (Utah), Donovan Mitchell (Utah), Bam Adebayo (Miami) i Domantas Sabonis (Indiana).

Drugu godinu zaredom srbijanski centar Nikola Jokić (Denver) će biti na susretu “svih zvijezda”, a listu učesnika kompletiraju Russell Westbrook (Houston), Damian Lillard (Portland), Kyle Lowry (Toronto), Jimmy Butler (Miami), Ben Simmons (Philadelphia) i Khris Middleton (Milwaukee).

Na 69. NBA All star utakmici, tim Giannisa Antetokounpma i Tim LeBrona Jamesa (koji će naknadno izabrati članove svojih timova) će se  natjecati da pobijedi u svakoj od tri četvrtine. Svaka četvrtina igrat će se se po 12 minuta. U posljednjoj četvrtini, sat će biti ugašen, a timovi će postaviti finalni rezultat kojeg trebaju dostići kako bi pobijedili.

Rezultat koji se određuje tako što se na poene tima koji je u tri četvrtine postigao više doda 24 poena - gdje 24 predstavlja broj kojeg je Bryant nosio tokom svoje karijere. Timovi će igrati bez vremena a tim koji prvi postigne 24 poena, pobjeđuje.

Pojednostavljeno, ako timovi završe tri četvrtine sa rezultatom 100:95, ciljani rezultat bit će 124. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije