Odličan nastup Muse na otvaranju NBA Ljetne lige, Zion se povrijedio na startu

Radiosarajevo.ba
Odličan nastup Muse na otvaranju NBA Ljetne lige, Zion se povrijedio na startu
Foto: Twitter / Džanan Musa nastupio za Netse

Nakon utakmica u Sakramentu i Salt Lake Cityju, Ljetna NBA liga sinoć je započela i tamo gdje se očekuje najveći spektakl i gdje će učestvovati najviše ekipa, u Las Vegasu. Nažalost, večer košarke naprasno je i prekinuta, zbog snažnog zemljotresa koji je pogodio zapadni dio SAD-a.

Svjetla reflektora bila su uperena u jednog mladića, senzacionalnog Ziona Williamsona, koji je debitovao za New Orleans Pelicanse. Prvi pick ovogodišnjeg drafta meč protiv New York Knicksa otvorio je onako kako svi očekuju od njega – spektakularnim zakucavanjima.

Međutim, nakon svega devet minuta igre morao je napustiti parket. Povrijedio je koljeno, navodno se ne radi ni o čemu ozbiljnom, ali u Pelicansima nisu željeli rizikovati. Za kratko vrijeme provedeno u igri, Williamson je zabilježio 11 poena i 3 skoka.


Utakmica je zatim prekinuta sredinom zadnje četvrtine, kod rezultata 80:74 za New Orleans. Uzrok prekida je zemljotres, koji se najviše osjetio u Los Angelesu. Organizatori su iz predostrožnosti zaustavili meč, koji je na koncu registrovan pomenutim rezultatom, krcata dvorana MGM Resorta morala je biti ispražnjena.

Prije ovog susreta, snage su odmjerili Mavericksi i Netsi. Pobjedu je odnio Dallas, 96:92, ali za nas u BiH je svakako najvažnija vijest da je Džanan Musa zaigrao u prvoj petorci kombinovanog sastava Brooklyna. Bh. reprezentativac je imao dobar nastup, za 25 minuta na parketu upisao je 12 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Najefikasniji kod Netsa je bio centar Jarrett Allen (19 poena), strijelce Mavsa predvodio je Antonius Cleveland (22).

Zanimljivo, na Ljetnoj NBA ligi učestvuje i reprezentacija Hrvatske, koja je u prvoj utakmici pretrpjela poraz od Detroita, 80:96. Za Hrvatsku je nastupio ovom prilikom košarkaš Širokog Mateo Drežnjak (5 poena, 2 skoka, 3 asistencije).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije