Bit će zanimljivo: FMP nakon 12 godina dolazi u Split, Mornari dočekuju Cibonu

0
Radiosarajevo.ba
Bit će zanimljivo: FMP nakon 12 godina dolazi u Split, Mornari dočekuju Cibonu
Foto: FMP/Arhiv / ABA Liga

U okviru ABA lige večeras se igra utakmica između Splita i FMP-a, dvije košarkaške momčadi koje se dugo, dugo nisu sučeljavale.

Trostruki evropski prvak Split i dvostruki prvak ABA lige FMP odigrali su posljednju međusobnu utakmicu u sezoni 2008/09.

Ova dva tima imala su drugačiji početak sezone 2020/21, piše ABA-Liga.com.

Dok je Split pretrpio poraz protiv Budućnosti VOLI, FMP je na domaćem terenu postigao prilično uvjerljivu pobjedu protiv Kopra Primorske.

Ipak, ništa od toga neće biti važno u predstojećem meču, jer je svaka momčad već zaboravila što se dogodilo prije sedam dana i sada je potpuno fokusirana na predstojeći meč.

Protekle utakmice između ova dva kluba uvijek su bile vrlo uzbudljive i svakako se nadamo da će nam Split i FMP donijeti još jedan triler ABA lige u predstojećem okršaju.

Utakmica počinje u 20 sati, a na kladionici Mozzart favorit je FMP s kvotom od 1.45

Kvota na Split je 3.05.

Ostatak ponude na ovu utakmicu možete pogledati na ovom LINKU.

Istovremeno, večeras u okviru ABA Lige igraju i košarkaši Mornara iz Bara koji dočekuju Cibonu.

Domaćini su u dobrom raspoloženju nakon trijumfa nad Zadrom u prvom kolu regionalnog takmičenja, te pobjede nad Unikahom na domaćem terenu u drugom kolu Evrokupa, pišu Vijesti.me.

Sa druge strane, Zagrepčani u Bar dolaze nakon ubjedljivog poraza od Crvene zvezde.

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da utakmicu protiv Cibone shvataju najozbiljnije, te je poručio da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško nadoknaditi.

U klubu Mornara vjeruju da Cibona ima bolji tim nego što to pokazuje rezultat prve utakmiice sa Crvenom zvezdom, te kažu da ih ne zavarava težak poraz Cibone na startu.

Utakmica počinje u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije