Nurkićeva magija i dalje traje: Novi double-double za pobjedu protiv Knicksa

Radiosarajevo.ba
Nurkićeva magija i dalje traje: Novi double-double za pobjedu protiv Knicksa
Jeff Swinger / USA Today Sports
Sinoćnje izdanje najjače košarkaške lige ponudilo je pet sjajnih mečeva, a svakako za ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini najzanimljiviji je bio onaj koji je odigran u Portlandu.

Trail Blazersi, za koje nastupa i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, dočekali su New York Knickse, u veoma važnom duelu koji bi mogao presuditi o njihovom prolasku u play-off.

Ekipa iz RipCityja, koja je neprepoznatljiva od dolaska Nurkića u njihove redove, uspjela je ostvariti još jednu, prilično visoku pobjedu, te su na domaćem terenu Knickse pobijedili rezultatom 110:95.

Sjajni Juka uspio je i u ovom meču upisati novi double-double učinak, te je ovog puta za 27 minuta na terenu uspio postići 16 poena. Uz to je dodao deset skokova i tri asistencije, za sveukupno jednu od ponajboljih ocjena na ovom meču.

Portland je do pobjede predvodio sjajni Damian Lillard s postignutih 30 poena, dok je kod Knicksa najbolji učinak ostvario Kristaps Porzingis sa 18 postignutih poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije