Duel Zmajeva na NBA parketima: Teletović nadmudrio Nurkića u Portlandu

Radiosarajevo.ba
Duel Zmajeva na NBA parketima: Teletović nadmudrio Nurkića u Portlandu
Sinoćnje izdanje najjače košarkaške lige na svijetu ponudilo je pravu poslasticu za ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini, koji su mogli pratiti meč između ekipa dvojice bh. reprezentativaca.

U takozvanom RipCityju, odnosno, u Portlandu ekipa Trail Blazersa, za koju nastupa bh. centar Jusuf Nurkić, ugostila je košarkaše Milwaukee Bucksa, u čijim redovima ove sezone igra Mirza Teletović.

Obje ekipe nastupile su s velikim motivom, posebno domaćini koji se posljednjih mjeseci grčevito bore za prolazak u play off, a isto tako su bili motivirani Teletović i Nurkić, koji su odigrali poprilično solidne partije.

Nurkić je u porazu domaće ekipe odigrao 26 minuta, a za to vrijeme upisao je novi double-double učinak. Postigavši 11 poena, uz 14 skokova, jednu asistenciju, te po dvije ukradene lopte i blokade Nurkić je bio jedan od najboljih pojedinaca u svojoj ekipi. Ipak, ni taj njegov učinak, niti 31 poen Damiana Lillarda nisu pomogli Trail Blazersima da upišu pobjedu.

S druge strane, Teletović je odigrao nešto slabiju partiju u odnosu na reprezentativnog kolegu, ali dovoljno da doprinese pobjedi svog tima. On je u pobjedi Bucksa od 93:90 na terenu proveo 17 minuta, a za to vrijeme postigao je 8 poena. Uz to kapiten bh. reprezentacije dodao je i četiri skoka, te jednu asistenciju, za sasvim solidan učinak.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Khris Middleton sa 26 poena, te standardni Giannis Antetokounmpo s postignuta 22 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije