"Bh. zvijer" i dalje sjajna: Nurkić i Lillard vodili Portland do pobjede u Miamiju

Radiosarajevo.ba
"Bh. zvijer" i dalje sjajna: Nurkić i Lillard vodili Portland do pobjede u Miamiju
Facebook / Jusuf Nurkić
Manje od mjesec dana ostalo je do završetka regularnog dijela sezone i početka NBA play-offa, te se klubovi sve više bore za prolazak među 16 najboljih ove sezone.

Tako je i s ekipom Portland Trail Blazersa, za koju nastupa bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić, koja se za prolazak u play-off bori upravo s Nurkićevim bivšim timom Denver Nuggetsima.

U tom pohodu ekipa iz RipCityja sinoć je upisala veoma važnu pobjedu na gostovanju u Miamiju, gdje su s visokih 115:104 slavili protiv Heata.

Utakmica prepuna uzbuđenja prelomljena je u trećoj četvrtini, kada su Trail Blazersi počeli stvarati veliku razliku, koja ih je dovela do velike i veoma važne pobjede.

Goste je u ovom susretu predvodio zaista magični Damian Lillard, koji je u ovoj utakmici upisao nevjerovatnih 49 poena, uz jedan skok, pet asistencija i jednu ukradenu loptu.

Naravno, veliki doprinos u borbi pod obručima dao je i Jusuf Nurkić, koji je prosto preporođen nakon tradea u Portland. On je na sinoćnjem susretu za 29 minuta na parketu uspio ubaciti 21 poen, a uz to je dodao i 12 skokova za novi double-double ove sezone.

Na sve to dodao je i tri blokade, čime je postao jedan od tri najbolja igrača Trail Blazersa u sinoćnjoj utakmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije