Pobjede Blazersa i Bucksa: Magija Nurkića u Portlandu nastavljena, Teletović solidan

Radiosarajevo.ba
Pobjede Blazersa i Bucksa: Magija Nurkića u Portlandu nastavljena, Teletović solidan
Facebook / Jusuf Nurkić
Sinoćnje izdanje NBA lige bilo je itekako plodonosno za košarkaše bh. korijena koji nastupaju u timovima ove lige, te su tako i Jusuf Nurkić i Mirza Teletović zabilježili dobre partije u pobjedama Milwaukee Bucksa i Portland Trail Blazersa.

Obje ekipe ostvarile su pobjede na gostujućem terenu protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele, a svojim dobrim učešćem u ovim pobjedama bh. košarkaši su pokazali veliku želju za nadmetanjem protiv najjačih timova lige.

Milwaukee Bucksi su na gostovanju u Los Angelesu kod Clippersa uspjeli upisati tijesnu pobjedu u dramatičnoj završnici, nadvisivši svoje protivnike rezultatom 97:96. Mirza Teletović, koji ove sezone ipak nije na nivou na koji smo navikli od njega sinoć je za 20 minuta na parketu odigrao zaista dobro, postigavši 11 poena.

Uz to kapiten bh. reprezentacije dodao je i jedan skok, te po jednu ukradenu loptu, asistenciju i blokadu.

S druge strane Jusuf Nurkić je nastavio sjajne partije od prelaska u Portland, te je i sinoć bio jedan od najboljih u redovima svoje ekipe. U velikoj pobjedi protiv Spursa u San Antoniu, Nurkić je na parketu proveo 34 minute, a za to vrijeme postigao je 16 poena, uz 9 skokova. 

Također, uz ovaj učinak dodao je tri asistencije, četiri ukradene lopte, te jednu blokadu, za sveukupno novu sjajnu utakmicu nadomak novog double-double učinka.

Navijači iz RipCityja naprosto su oduševljeni dolaskom Nurkića, te je vrlo sigurno da on postaje standardan igrač u prvoj postavi ovog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije