Nurkić stigao na Ilidžu, ali samo kao podrška bh. reprezentativcima

1
Radiosarajevo.ba
Nurkić stigao na Ilidžu, ali samo kao podrška bh. reprezentativcima
Foto: KSBiH / Jusuf Nurkić i Amer Čolan

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine se počinju okupljati pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ponovo će Zmajevi biti bez prvih zvijezda.

Vedran Bosnić neće moći računati na Jusufa Nurkića, Džanana Musu, Nemanju Gordića i Miralema Halilovića, ali ipak, centar Portland Trail Blazersa je doputovao u BiH i danas posjetio Zmajeve na Ilidži.

Ovu vijest objavio je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na svojoj Facebook stranici.

"Košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić stigao je u hotel Hills gdje ga je dočekao generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Nurkić je pružio podršku svojim saigračima pred naredne dvije utakmice, u kojima će protivnici našoj reprezentaciji biti Bugarska i Latvija.

Iako je najavio da će biti na raspolaganju stručnom štabu reprezentacije BiH za predstojeće utakmice, Jusuf Nurkić zbog odnosa na relaciji NBA - FIBA, neće konkurisati za susret protiv Bugarske i Latvije, kao ni Džanan Musa", napisali su.

Juka je tako podržao Zmajeve pred utakmice sa Bugarskom i Latvijom koje će se igrati u dvorani hotela Hills na Ilidži, a u kojima on neće moći nastupiti zbog zabrane od strane NBA lige.

Bugari nam gostuju 27. novembra, a Latvijci dva dana poslije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije