Nurkić promijenio agenta: Najpoznatiji menadžer lige sada zastupa Zmaja

O. K.
Nurkić promijenio agenta: Najpoznatiji menadžer lige sada zastupa Zmaja
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Jusuf Nurkić

Centar Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić potpisao je novi menadžerski ugovor sa Rich Paulom iz agencije Klutch Sports, prenose američki mediji.

Bh. centar potpisao je četverogodišnji ugovor sa klubom iz Oregona vrijedan 48 miliona dolara.

Nurkić je u NBA ligu stigao kao 16. pik na draftu 2014. godine, kada su ga draftovali Denver Nuggetsi koji su ga poslije dvije godine razmijenili za Milesa Plumleaa.

Nurkić je od tada dobio bolju ulogu. Prošle sezone zabilježio je 15.6 poena uz šut iz igre od 50 posto, uz 10 skokova i tri asistencije čemu je pridodao jedan blok.

Naravno, prošla sezona završila je tragično za Nurkića nakon loma noge u duelu sa Brooklynom ali se njegov povratak očekuje naredne godine.

Rich Paul jedan je od najpoznatijih agenata NBA lige, a među igračima koje zastupa trenutno je i najbolji igrač lige Lebron James. 

Najvredniji ugovor koji je Paul "isposlovao" jeste onaj Johna Walla koji je potpisao supermax ugovor na četiri godine sa Wizardsima vrijedan više od 180 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije