Hezonja: Teško je to prevesti, Nurkić i ja plačemo od smijeha

Radiosarajevo.ba
Hezonja: Teško je to prevesti, Nurkić i ja plačemo od smijeha
Foto: Twitter / Hezonja i Petrović

Košarkaši Portland Trail Blazersa izašli su pred novinare i govorili o početku nove sezone u NBA ligi i očekivanjima od teških ispita koji počinju krajem oktobra. Do sredine aprila svaka ekipa odigrat će 82 utakmice.

Na "Media Dayu" košarkaši Portlanda govorili su o svojim očekivanjima, a novi Nurkićev saigrač - Mario Hezonja istaknuo je kako je broj 44 uzeo zbog Dražena Petrovića. Upravo je fantastični Hrvat prije odlaska u New Jersey Netse nosio dres s brojem 44.

"Broj sam odabrao zbog Dražena, zbog svega što je učinio za Hrvatsku. Mislim da bi to učinio i bilo koji drugi Hrvat da je došao igrati u Portland. Rijetka je prilika da igraš u klubu u kojem je on počeo NBA karijeru, nosit ću njegov broj i narukvice kao počast svemu što je napravio za hrvatsku košarku. Istinska je legenda i želim tu napraviti sve ono što on nije mogao", rekao je Hezonja, javlja Slobodna Dalmacija.

Prisutne novinare zanimao je i odnos sa Jusufom Nurkićem.

"Nurkić je moj velik prijatelj. Znamo se i prije odlaska u NBA ligu. Neko vrijeme smo bili i susjedi, istinski je prijatelj, zapravo on mi je kao član obitelji. Puno mi je pomogao prije nego što ću doći u NBA, on je bio u Denveru dok sam ja još bio u Barceloni, ispitivao sam ga o svemu, pitao ga gdje bih se najbolje uklopio... Tu imamo veliku bosansko-hrvatsko-srpsku zajednicu, dao mi je puno kontakata, upoznat je sa svime. Inače, Jusuf je prvo upoznao mog oca. Ja sam s 15 godina otišao u Barcelonu, a on je nakon toga došao u Zagreb igrati za Cedevitu. Nakon utakmice bi pio kavu s mojim ocem, a onda bi zajedno gledali moje utakmice u Španjolskoj. Kad bih ja završio sezonu, nalazili bismo se, družili, išli zajedno u kino... Uvijek kad se vidimo, puno se šalimo. Većina toga nije za mikrofone i kamere, a i teško je prevesti na engleski, ali plačemo od smijeha", kaže Nurkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije