Nova briljantna partija Luke Dončića

0
Radiosarajevo.ba
Nova briljantna partija Luke Dončića
Foto: EPA-EFE / Luka Dončić

Briljantan je bio Luka Dončić u novom danu NBA lige.

On je predvodio svoje Dallas Maverickse na gostovanju kod Detroita i pobjede od 131:113.

Slovenski virtuoz imao je večer blizu triple-double učinka, budući da je ubacio 26 poena, dodao 14 asistencija i imao 8 skokova.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

S triple-doubleom je koketirao i Detroitov Cade Cunningham, čiji je učinak glasio - 25 poena, 9 asistencija i 7 skokova.

Triple-double je za Brooklyn Netse dohvatio legendarni Kevin Durant. S 32 poena, 11 dodavanja i 10 skokova bio je prvo ime pobjede Netsa na gostovanju kod Knicksa u New Yorku. Završilo je 110:98, a Netsi već od ranije imaju garantirano mjesto u play-innu.

Još jednu sjajnu partiju odigrao je Bojan Bogdanović za svoj Utah Jazz, čekajući početak doigravanja NBA lige. U 80. utakmici svoje franšize ove sezone, briljirao je hrvatski košarkaški reprezentativac ubacivši 27 poena uz pet skokova i titulu najboljeg strijelca susreta.

Utah je slavio rezultatom 137:101 i tako učvrstio svoje peto mjesto zapadne konferencije. Bogdanović je iz igre šutirao 7/11, zabio dvije trice iz četiri pokušaja, ali i 11 od 12 slobodnih bacanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije