Maestralni Luka Dončić postavio novi rekord u karijeri

0
Radiosarajevo.ba
Maestralni Luka Dončić postavio novi rekord u karijeri
Foto: EPA-EFE / Luka Dončić

Košarkaši Dallasa pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Los Angeles Clippersa sa 112:105, predvođeni Lukom Dončićem koji je postigao 51 poen.

Dončić je do svog rekorda karijere stigao poslije sjajne prve četvrtine u kojoj je ubacio 28 poena, samo nekoliko sati pošto je Kristaps Porzingis trejdovan u Washington.

I pored toga što je Dončić pogodio sedam od devet trojki u svojoj najuspešnijoj četvrtini u karijeri, Dallas nije uspio da prelomi meč pa su Clippersi u posljednjoj dionici prišli na dva poena zaostatka, ali nisu uspjeli da preokrenu rezultat.



Darius Finney Smith je dodao 12 poena za pobjednički tim, Jalen Brunson i Reggie Bullock po 11.

U redovima Clippersa najbolji je bio Marcus Morris sa 21 poenom, Norman Powell je ubacio 19, a Reggie Jackson poen manje.

Košarkaši Golden Statea izgubili su na svom terenu od New Yorka sa 116:114.

Nickse je do pobjede vodio Julius Randle sa 28 poena i 16 skokova, dok je Evan Fournier dodao 22 poena. U redovima Warriorsa najbolji je bio Steph Curry sa 35 poena, dok je srbijanski košarkaš Nemanja Bjelica za 19 minuta na terenu postigao dva poena uz četiri skoka i tri asistencije.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Phoenix je pobijedio Millwaukee sa ubjedljivih 131:107.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola



Najbolji u pobjedničkom timu bio je Deandre Ayton sa 27 poena, Mikal Bridges je dodao 18, a Chris Paul 17 poena uz 19 asistencija. Na drugoj strani, Jru Holiday i Khris Middleton su postigli po 21 poen, dok je Yanis Adetokunbo utakmicu završio sa 18 poena.

U preostalim mečevima, Memphis je pobijedio Detroit sa 132:107, Miami je bio bolji od New Orleansa sa 112:97, Washington od Brooklyna sa 113:112, dok su košarkaši Toronta slavili protiv Houstona sa 139:120.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije