Utakmica visokog rizika: Zvezda odlučila hoće li ići u Podgoricu

Radiosarajevo.ba
Utakmica visokog rizika: Zvezda odlučila hoće li ići u Podgoricu

Košarkaši Crvene zvezde definitivno neće putovati u Podgoricu na današnji derbi 13. kola ABA lige protiv Budućnosti.

Iako su bili već u avionu na letu za Podgoricu, koji je bio zakazan za 10.10 sati u ponedjeljak prijepodne, košarkaši beogradskog kluba su neposredno uoči polijetanja izašli iz letjelice i nisu otputovali za glavni grad Crne Gore.

Razlog: Navodno nisu imali čvrste garancije da će imati sigurnost u Podgorici nakon nereda izazvanih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori. No, iz Budućnosti su odgovorili da ne postoje nikakvi problemi.

"KK Budućnost ima dovoljno iskustva kada su u pitanju igre koje ni na koji način ne pripadaju sportskom terenu. Očekujemo Crvenu zvezdu u 'Morači' na utakmici u 18 sati. Budućnost će se boriti za pobjedu i ostanak na prvom mestu na tabeli ABA lige", objavio je podgorički tim.

Pošto je i ABA liga odbila zahtjev Zvezde za odlaganjem utakmice, skoro sigurno će beogradski klub meč izgubiti službenim rezultatom 0:20, a moguće je i oduzimanje jednog boda koji se u košarci dodjeljuje za poraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije