Nurkić nezaustavljiv: Postavio novi rekord Portland Trail Blazersa

Radiosarajevo.ba
Nurkić nezaustavljiv: Postavio novi rekord Portland Trail Blazersa
Screenshot / Twitter
Gotovo svi mediji posvećeni zbivanjima u NBA ligi od sinoć izvještavaju o maestralnoj partiji Jusufa Nurkića, koji je u redovima Portlanda stigao do "slatke osvete" protiv svog bivšeg kluba.

U sjajnoj utakmici, Nurkić je u pobjedi Trail Blazersa nad Nuggetsima od 122:113 uspio stići do ličnog rekorda karijere, sa 33 postignuta poena i 16 skokova, te je uz CJ McColluma bio najbolji pojedinac u svom timu.

Već ranije smo pisali o tome kako se ovom partijom upisao u društvo velikih igrača, Kareem Abdul-Jabbara i Charlesa Barkleya, a uskoro je stigla i potvrda iz Portlanda da je Nurkić sinoć oborio i klupski rekord star gotovo 50 godina.

Naime, "Bosanska zvijer" je postao prvi košarkaš, još od osnivanja kluba 1970. godine, koji je uspio postići više od 30 poena, uz procenat šuta veći od 80 posto, te uz to dodati i više od 15 skokova.

Twitter -

Zaista, nova sredina je preporodila Nurkića, koji je odigrao maestralne utakmice od dolaska u RipCity, a i njegovi saigrači su preporođeni od njegovog dolaska, budući da se Trail Blazersi sada nalaze u društvu klubova koji idu u play-off.

Takve dobre vijesti popularni Juka je iskoristio kako bi se narugao svojim bivšim saigračima, uz poruku da im "želi lijepo ljeto", aludirajući na to da se Denver neće pridružiti ekipama koje će se, početkom ljeta, boriti za titulu prvaka najjače košarkaške lige svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije