Nikola Jokić se jedva suzdržao od suza na pitanje medija o masakru u Srbiji: 'Nezapamćen zločin...'

Radiosarajevo.ba
Nikola Jokić se jedva suzdržao od suza na pitanje medija o masakru u Srbiji: 'Nezapamćen zločin...'
Foto: EPA / Nikola Jokić

Srbijanski reprezentativac i košarkaš Denvera, Nikola Jokić, vidno uznemiren zbog dešavanja u Srbiji govorio za američke medije o tom strašnom zločinu pred gostovanje Phoenixu.

"To je nešto što je nezapamćeno u Srbiji. Žao mi je zbog svega kroz šta te porodice prolaze. To je nešto za šta nećeš da čuješ. Zatekne vas kad se desi tako nešto tako blizu vama, u Srbiji, gdje se to nikada nije desilo", rekao je Nikola Jokić.

"Teško je i iskreno, bio sam iznenađen. Govorili smo da toga nema kod nas, to je samo mišljenje, ali nije tačno", sa tugom u očima je rekao Jokić.

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Ljudi, djeca, svi oni imaju probleme i moramo da brinemo o svima. Ako neko nije dobro, pitajte ga da li je u redu. Ako je neko tih, pitajte ga kako je, iskreno to uradite, možda će to pomoći", rekao je Jokić.

Nakon masakra u školi u kojoj je ubijeno osmoro dece i radnik obezbjeđenja, zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić obavezao se da će platiti sahranu žrtava i psihološko savjetovanje za učenike i osoblje.

Dončić je zatražio da pruži kratkoročnu pomoć za nastradale u masovnoj pucnjavi i planira da bude dio svake dugoročne akcije pomoći koja je uzrokovana smrtonosnom pucnjavom u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u srijedu 3.maja.

"Zbog tragedije i izgubljenih dečijih, nevinih života moje srce je slomljeno! Moje misli su sa porodicama žrtava i cijelom nacijom. Moja fondacija, povodom ovog teškog i nemilog dogadjaja, pruža podršku svim porodicama, učenicima i nastavnicima osnovne škole Vladislav Ribnikar", napisao je na Twitteru Luka Dončić.

Očekuje se da će Dončić, rodom iz Slovenije, pozdraviti i podržati učešće drugih NBA igrača balkanskih korijena kako bi pomogli u posljedicama tragedije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije