Nevjerovatna partija mladog igrača: Pokopao rivala u finalu Kupa

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna partija mladog igrača: Pokopao rivala u finalu Kupa
Foto: Twitter / Mahamadou Landoure

Mlada košarkaška nada Real Madrida Mahamadou Landoure odigrao je pomalo nevjerovatnu utakmicu u finalu Kupa Kralja za mlade u Španiji protiv Barcelone. 

U meču vječnih rivala Real Madrida i Barcelone, 13-godišnji Landoure je skoro pa sam pobijedio Blaugranu, za koju je igrao prošle sezone. Protiv svog bivšeg kluba, zabio je 56 poena, uhvatio 33 skoka, te imao index korisnosti od čak 82. 

Njegovi bivši saigrači su ga faulirali 13 puta, a Landoure je donio titulu svojoj ekipi u ovom kupu za mlade. 

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Inače, Landoure je već visok 211 centimetara, i od njega se puno očekuje. S obzirom na to da je Luka Dončić debitovao za Real Madrid kada je imao 16 godina, nije nemoguće očekivati da ćemo mladog košarkaša iz Malija za koju godinu vidjeti u dresu madridskog giganta.

Ako naš Džanan Musa bude još uvijek u glavnom gradu Španije, postoji mogućnost da ćemo vidjeti ovaj dvojac zajedno na parketu. Inače, treba još spomenuti da je Kup Kralja za mlade bio mjesto gdje se prvi put čulo za imena poput Dončića, Ricky Rubija, Santi Aldame, te drugih igrača koji su kasnije igrali u NBA ligi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije