NBA: Jusuf Nurkić odlazi iz Portlanda?

2
Radiosarajevo.ba
NBA: Jusuf Nurkić odlazi iz Portlanda?
Foto: EPA / Jusuf Nurkić

Sa manje od dvije sedmice do krajnjeg roka razmjena, Blazersi su, čini se, napravila dva startera dostupnim.

NBA razmjena traje još samo dvije sedmice, a Portland Trail Blazers bi mogli igrati ključnu ulogu kao kupac ili prodavač, piše blazersedge.com.

Jake Fischer, Bleacher Report, naveo je da su Blazersi stavili na raspolaganje bh. košarkaša Jusufa Nurkića i Josha Harta.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Povrijedio se Jusuf Nurkić

Povrijedio se Jusuf Nurkić

"Portland je rivalima ostavio utisak da su Blazersi otvoreni za razgovore o većini svojih igrača, posebno o Joshu Hartu i Jusufu Nurkiću, navode izvori, jer franšiza ostaje posvećena stvaranju kandidata za playoff oko Damiana Lillarda. Portland je angažovao timove koji razmatraju veličinu sa atletizmom, također defanzivce koji šutiraju na krilima", rekao je Jake Fischer.

Oba igrača su u srijedu u utakmici protiv Utah Jazza ostali povrijeđeni, međutim ozbiljnost ozlijeda nije poznata.

Prema Fischeru, Hart je postao tražen među ekipama u ligi, a očekuje se da će odbiti ponudu od 12.9 miliona dolara za sezonu 2023-24.

Na poziciji niskog krila, Hart (27) je ove sezone u prosjeke postizao 9.3 poena uz 33 posto šutiranja za tri poena, rekordnih 8.1 skoka, 4 asistencije i 1.1 ukradene lopte.

Centar Nurkić (28) je u julu potpisao četverogodišnji ugovor od 70 miliona dolara prije nego što je u prosjeku postigao 14.1 poena uz 38 posto šutiranja za tri poena, 9.7 lopti, 3 asistencije, 0.9 ukradenih lopti, te 0.9 blokada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije