Izabrane petorke za All-star utakmicu, Jokić i Dončić ponovo među najvećim zvijezdama

1
Radiosarajevo.ba
Izabrane petorke za All-star utakmicu, Jokić i Dončić ponovo među najvećim zvijezdama
Foto: NBA / Prve petorke za All-Star meč

Dva košarkaša iz regiona Nikola Jokić (Denver) i Luka Dončić (Dallas) igrat će ponovo na All-Star meču NBA lige, koja je objavila sinoć prve petorke na ovom spektaklu.

Oni su među igračima iz Zapadne konferencije koji su imali najviše glasova. Kapiten će biti LeBron James (Los Angeles Lakers), a kojem će to biti 19. nastup na utakmici najboljih košarkaša NBA lige. Osim njih, u petorci će biti Zion Williamson (New Orleans Pelicans) i Stephen Curry (Golden State Warriors).

Tim Istoka predvodi Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), a osim njega utakmicu će početi Kevin Durant (Brooklyn Nets), Jayson Tatum (Boston Celtics), Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) i Kyrie Irving (Brooklyn Nets).

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Fenomenalni Nikola Jokić odigrao historijski meč

Fenomenalni Nikola Jokić odigrao historijski meč

All-Star utakmica na rasporedu je u noći između 18. i 19. februara, a domaćin je Solt Lejk Siti.

Kapiteni James i Antetopkounmpo, koji su i dobili najviše glasova, 3. februara će na draftu birati preostale igrače za svoje timove.

Inače, sinoć su odigrani novi mečevi NBA lige. Luka Dončić povrijedio se već u četvrtoj minuti utakmice svojih Dallas Mavericksa u Phoenixu i prvi put u NBA karijeri završio susret bez poena. Prije povrede stigao je samo promašiti dva šuta i uhvatiti jedan skok. Uprkos njegovu izostanku, Mavsi su uspjeli pobijediti Sunse 95:99.

Slovenac je stradao nagazivši na stopalo suparničkog igrača te je odmah otišao u svlačionicu. Dijagnosticirano mu je istegnuće zgloba, ali prvi pregled pokazao je da nema značajnih oštećenja, što znači da ne bi trebao dugo izbivati s terena, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije