NBA: Sacramento izjednačio protiv aktuelnih prvaka, Lakersi dominantno izbacili Memphis

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Sacramento izjednačio protiv aktuelnih prvaka, Lakersi dominantno izbacili Memphis
Foto: EPA - EFE / LeBron James

U NBA noći iza nas odigrane su dvije utakmice, a pobjede su odnijeli Los Angeles Lakersi i Sacramento Kingsi protiv Memphis Grizzliesa i Golden State Warriorsa. 

Kalifornijski duel se odlučuje u sedmoj utakmici, nakon što su Kingsi uspjeli brejkom doći do izjednačenja u playoff seriji, 3:3

Kingsi su na kraju pobijedili Warriorse rezultatom 118:99, a predvodio ih je Malik Monk s 28 poena i sedam skokova. S druge strane, bolji od ostalih bio je Stephen Curry s 29 poena. 

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Odlučujuća utakmica igra se u nedelju, 30. aprila, u 21:30 sati po našem vremenu

U drugoj utakmici, Lakersi su na dominantan način odbranili svoj teren, te prošli u drugu rundu ukupnim rezultatom 4:2

Rezultat je na kraju glasio 125:85, a najbolji na parketu bio je D'Angelo Russell s 31 poenom. LeBron James (22 poena) i Anthony Davis (16 poena, 14 skokova) su također bili veliki razlog zašto su Lakersi odnijeli pobjedu. U Grizzliesima je najbolji bio Santi Aldama sa 16 poena. 

Ekipa iz Hollywooda sada čeka Kingse ili Warriorse u drugoj rundi, dok su svi drugi mečevi polufinala konferencija već zakazani. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije