NBA odala priznanje za trud: Roseovih 50 poena kao prekretnica karijere

O. K.
NBA odala priznanje za trud: Roseovih 50 poena kao prekretnica karijere
Foto: Twitter / Derick Rose na utakmici sa Utahom

Davno je prošlo vrijeme kada je Derrick Rose smatran jednim od top pet igrača NBA lige, a najmlađi MVP lige u njenoj historiji ove sezone najavio je povratak među elitu.

Dvije legende: Kako bi izgledalo kad bi u današnjoj ligi igrali Magic i Bird

Luka Dončić najbolji mladi igrač godine, Giannis jedva suzdržao suze

Iako igra u ekipi koja se bori za playoff mjesto, sa par mladih talenata kao što je Karl-Anthony Towns ili Andrew Wiggins, Rose se još uvijek pronalazi u formi, daleko od one koja ga je krasila u MVP sezoni.


Spustio je svoju igru na zemlju, ne krasi ga više brza promjena smjera kretanja i energetična zakucavanja, za razliku od prvih godina, sada izlazi iz pikova i pogađa sa distance.

Velik je put prešao D-Rose do momenta kada je Utah Jazzu ubacio 50 poena. Prvo je trejdovan u Knickse, koji su ga dali Cavaliersima, ali se on opet i iznova povređivao, pa najavio penzionisanje.

Na sreću, čovjek koji ga je uveo u ligu, Tom Thibodeau, doveo ga je kod sebe u Minnesotu nakon što ga se odrekla Utah Jazz.

Tom je na početku prošle sezone iizjavio sa ESPN da se Derrick mora ponovo pronaći, i da će doći vrijeme kada će liga opet živjeti u strahu od ovog igrača.

Mnogi u to ne vjeruju, ali možda, samo možda, sinoćnja nagrada i bude prekretnica u njegovoj karijeri.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije