NBA liga: Phoenix Sunsi u derbiju zapada savladali Dallas Maverickse

0
Fena
NBA liga: Phoenix Sunsi u derbiju zapada savladali Dallas Maverickse
Foto: Twitter / Phoenix Sunsi slavili u gostima

Košarkaši Phoenix Sunsa u gostima su savladali Dallas Maverickse sa 130:126, u najzanimljivijem susretu sinoćnjeg programa NBA lige.

Duel favorita zapadne konferencije riješio je novi igrač Phoenixa i jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durant, koji je Dallasu ubacio 37 poena, ali i pogodio ključni šut nekoliko sekundi prije kraja meča. Raspoložen je bio Devin Booker sa 36 poena.

S druge strane šut za produžetak neočekivano je promašio Slovenac u dresu Dallasa Luka Dončić, koji se "na snagu" izborio za odličnu poziciju, ali lopta je izašla iz koša. Dončić je postigao 34 poena, a njegov saigrač Kyrie Irving 30.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Košarkaši Milwaukee Bucksa, trenutno vodeće ekipe sjevernoameričke NBA lige, sinoć su u gostima savladali Washington Wizardse sa 117:111.

Ekipu je do 46. ovosezonske pobjede predvodio Giannis Antetokounmpo s "triple double" učinkom od 23 poena, 13 asistenicja i deset skokova. Najbolji igrač utakmice bio je Washingtonov Bradley Beal s 33 poena.

Druga ekipa lige Boston Celtics poražena je nakon dva produžetka od New York Knicksa sa 129:131, iako je igrač Bostona Jayson Tatum ubacio 40 poena. U timu New Yorka istaknuli su se Immanuel Quickley s 38, Julius Randle s 31 te RJ Barrett s 29 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije