NBA Draft: Victor Wembanyama prvi izbor, izabran i Tarik Biberović

1
Radiosarajevo.ba
NBA Draft: Victor Wembanyama prvi izbor, izabran i Tarik Biberović
Foto: EPA - EFE / Adam Silver i Victor Wembanyama

Održan je NBA Draft, gdje su ekipe iz najbolje košarkaške lige izabrale 60 mladih igrača, a prvi izbor je očekivano bio Victor Wembanyama. 

Prvi izbor su imali San Antonio Spursi, koji su se, očekivano, odlučili za 19-godišnjeg Francuza Victora Wembanyamu. 

Ovaj igrač, koji je za svoj nacionalni tim igrao i protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, bi bio prvi izbor bez obzira na ekipu koja je s tim pickom raspolagala. Američki mediji su ga nazvali jednim od najboljih mladih igrača koji izlazi na draft u historiji NBA lige. 

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Drugi izbor, kojeg su napravili Charlotte Hornetsi, bio je Brandon Miller, dok su Portland Trail Blazersi na trećoj poziciji izabrali Scoota Hendersona, koji će parket dijeliti s našim Jusufom Nurkićem. 

Četvrti i peti izbor, kojeg su imali Houston Rocketsi i Detroit Pistonsi, bili su braća blizanci Thompson. Prvo je izabran Amen, koji je otišao Rocketsima, a onda i Ausar, koji je otišao Pistonsima. 

Samo jedan igrač iz regije je izabran na ovom draftu. Riječ je o srbijanskom košarkašu Tristanu Vukčeviću, kojeg su izabrali Washington Wizardsi s 42. selekcijom

Vrijedi spomenuti da je na draftu izabran i Tarik Biberović, košarkaš koji je rođen u Bosni i Hercegovini. Njega su s 56. izborom 'uzeli' Memphis Grizzliesi. On je nastupao za našu mladu reprezentaciju, ali će vjerovatno u budućnosti igrati za selekciju Turske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije