Ja Morant ponovo suspendovan: NBA ga kaznila s 25 utakmica

0
AA
Ja Morant ponovo suspendovan: NBA ga kaznila s 25 utakmica
Foto: Screenshot/Twitter / Ja Morant

Američki košarkaš Memphisa Ja Morant suspendovan je na prvih 25 utakmica naredne sezone zbog drugog prikazivanja vatrenog oružja na društvenim mrežama, saopštila je NBA liga.

"Odluka Moranta da ponovo koristi vatreno oružje na društvenim mrežama je alarmantna i uznemirujuća s obzirom na njegovo slično ponašanje u martu zbog kojeg je tada suspendovan na osam mečeva", rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Ovo je drugi put da je Morant suspendovan u posljednja tri mjeseca zbog prikazivanja vatrenog oružja na društvenim mrežama, nakon suspenzije od osam utakmica u martu.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Mogućnost da mladi ljudi oponašaju Jaovo ponašanje je posebno zabrinjavajuće. U ovim okolnostima, vjerujemo da je suspenzija od 25 mečeva adekvatna i jasno stavljamo do znanja da se neće tolerisati bezobzirno i neodgovorno ponašanje sa oružjem", kazao je Silver.

Morant je dva puta bio uvršten u All-Star tim 2022. i 2023. godine, a u 61 utakmici ove sezone imao je prosjek od 26,2 poena, 5,9 skokova i 8,1 asistenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije