NBA: Detroit konačno prekinuo gubitnički niz, Luka Dončić nastavlja da oduševljava partijama

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Detroit konačno prekinuo gubitnički niz, Luka Dončić nastavlja da oduševljava partijama
Foto: X.com / Luka Dončić

Još jedna sjajna noć na NBA parketima je iza nas, postignuti su zanimljivi rezultati, viđene sjajne utakmice, ali i učinci za historiju NBA lige.

Utakmica između Detroit Pistonsa i Toronto Raptorsa je "bila biti ili ne biti" za Detroit jer bi eventualnim porazom ušli u historiju kao ekipa koja je doživjela najviše uzastopnih poraza, ali Pistonsi odigrali dobar meč i sa dva poena prednosti savladali Toronto Raptorse, konačan rezultat glasio je 129:127.

Ovo je prva pobjeda Detroita još od 29. oktobra ove godine, a od tada su doživjeli 28 uzastopnih poraza. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Cade Cunningham koji je postigao 30 poena i podijelio 12 asistencija, a najefikasniji na cijelom meču bio je igrač Toronta, Pascal Siakam sa 35 poena. Cade Cunningham zahvaljujući učinku protiv Toronta postao treći igrač u ovoj sezoni NBA koji je postigao 30 poena, podijelio 10 i više asistencija te odigrao utakmicu bez ijedne pogreške.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Gledatelji u Indianapolisu su imali priliku gledati najefikasniji duel večeri u kojem je domaćin Indiana ostvarila pobjedu nad New York Knicksima rezultatom 140:126. Donte DiVicenzo je ubacio 38 poena za Knickse i bio ubjedljivo najbolji strijelac na utakmici, a u redovima pobjedničke ekipe Myles Turner je bio najbolji sa 28 poena.

Tyrese Hailburton, igrač Pacersa je sinoć zabilježio 23 asistencije i ušao u historiju kao tek treći igrač koji je u dvije utakmice zaredom imao 20 i više asistencija, prije Hailburtona to su uspjeli samo John Stockton i Magic Johnson.

Jokić zgrabio Dončića, pa ga provocirao: Amerikanci u čudu - 'To si mu rekao?!'

Jokić zgrabio Dončića, pa ga provocirao: Amerikanci u čudu - 'To si mu rekao?!'

Meč sa najmanje poena prethodne večeri odigrali su Chicago i Philadelphia, slavio je na kraju domaćin sa 105:92. DeMar DeRozan je sa 24 poena vodio ekipu domaćina do pobjede, a Tyrese Maxey je sa 20 poena bio najbolji strijelac gostujuće ekipe.

Saigrači našeg reprezentativca Luke Garze koji ni večeras nije igrao, odlučili su pokvariti rođendansko slavlje jednom od najboljih košarkaša LeBron Jamesu. Minnesota je slavila sa 108:106, a Antony Edwards je sigurno jedan od najzaslužniji za takav rezultat jer je postigao 31 poen. u redovima gostiju Antony Davis je postigao 33 poena, a slavljenik, LeBron James. je na svoj 39. rođendan postigao 26 poena.

Sjajnu utakmicu odigrali su Warriorsi i Mavericksi, a gosti predvođeni nevjerovatnim Lukom Dončićem su od samog početka preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali do kraja i ostvarili su pobjedu rezultatom 122:132. Steph Curry je u dresu domaćina meč završio sa 25 poena, a već spomenuti Dončić je uspio da postigne nestvarnih 39 poena i podijeli 10 asistencija.

Luka Dončić je nakon ovog meča ušao u historiju kao drugi igrač u historiji NBA lige koji je u jednom mjesecu odigrao minimalno deset utakmica i prosječno imao skor od 35 i više poena, osam i više skokova te 10 i više asistencija. Prije Dončića, ovo je uspio samo Oscar Robertson u decembru davne 1960. godine, piše scsport.

Rezultati utakmica:

  • Detroit Pistons – Toronto Raptors 129:127
  • Indiana Pacers – New York Knicks 140:126
  • Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 105:92
  • Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 108:106
  • Golden State Warriors – Dallas Mavericks 122:132

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije