Jusuf Nurkić zbog privatnih razloga nije igrao, sjajni Luka Dončić vodio Dallas do pobjede

0
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić zbog privatnih razloga nije igrao, sjajni Luka Dončić vodio Dallas do pobjede
Foto: Twitter / Luka Dončić

U NBA ligi odigrane su dvije zanimljive NBA utakmice.

Miami Heat je na domaćem parketu savladao Philadelphia 76erse rezultatom 119:113, dok je u drugom meču Phoenix Suns poražen na domaćem terenu od Dallas Mavericksa rezultatom 114:128.

Iako su u prvih desetak minuta utakmice gosti iz Philadelphije imali prednost, domaćin Miami je u posljednjim minutama prve četvrtine napravio seriju od 8:0 i tako sa prednošću (26:22) završio prvu četvrtinu, piše SCSport.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Na poluvremenu su domaćini imali 14 poena prednosti i vodili su 63:49. Ipak ta prednost nije mnogo značila jer su u trećoj četvrtini gosti zaigrali i do kraja četvrtine stvari vratili na početak nadoknadivši zaostatak od 14 poena. U četvrtu četvrtinu se ušlo razultatom 86:86.

Miami je dobro otvorio posljednju četvrtinu napravio razliku koju je uspio održati do kraja meča te slaviti pobjedu rezultatom 119:113.

U redovima domaćina istakao se Jaime Jaquez sa double-double učinkom, odnosno 31 poenom i 10 skokova, Tobias Harris je sa 27 poena bio najbolji pojedinac u redovima gostiju.

U drugom meču večeri smo se nadali da ćemo gledati jedan ‘balkanski okršaj’ između Luke Dončića i našeg Jusufa Nurkića, ali Nurkić nije nastupi. Čelnici Phoenixa su izjavili da Nurkić zbog privatnih razloga nije igrao protiv Dallasa i da se očekuje da zaigra do utorka naredne sedmice.

Džanan Musa opet oduševio: Obećao da će ispuniti želju mladom navijaču

Džanan Musa opet oduševio: Obećao da će ispuniti želju mladom navijaču

Gosti iz Dallasa su bolje otvorili meč i na kraju prve četvrtine su imali prednost od 12 poena (24:36). u drugoj četvrtini su domaćini bili bolji, ali su gosti na poluvrijeme otišli sa prednošću od 10 poena (54:64).

Najboljih 12 minuta igrači Phoenixa su odigrali u trećoj četvrtini kada su uspjeli napraviti i seriju od 10:0 te na kraju treće četvrtine imati prednost od jednog poena (92:91). Ipak u četvrtoj četvrtini gosti preuzimaju vodstvo i na kraju su slavili sa 114:128.

Grayson Allen je bio sjajan u redovima domaćina, postigao je 32 poena, ali je sa druge strane u dresu Dallasa, Luka Dončić, ponovo bio nezaustavljiv. Dončić je meč završio sa 50 poena, 15 asistencija i šest skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije