Naše Zmajice okončale pripreme u Italiji, selektor Lojo zadovoljan

0
Radiosarajevo.ba
Naše Zmajice okončale pripreme u Italiji, selektor Lojo zadovoljan
Foto: Basket.ba / Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je pripreme u Italiji te se kasno večeras vraća u našu zemlju.

Tokom boravka na Apeninskom polutokom Zmajice su odigrale pet prijateljskih utakmica sa američkim NCAA ekipama te upisale tri pobjede i dva poraza.

Sinoć su savladale Western Kentucky 97:87, a u strijelce se upisala većina bh. košarkašica: Deura 19, A. Delić 18, Marković 14, Elez 16, Džombeta 7, Kneževic 2, Tavić 4, Domuzin 8, N. Delić 2, Selimović 7.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Košarkašice BiH ostvarile pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici

Košarkašice BiH ostvarile pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici

"Zadovoljan sam sa ovih osam dana provedenih u Italiji, prvenstveno radom ekipe. Doputovali smo u Italiju bez odrađenog treninga te smo odradili samo dva timska treninga do prve utakmice.

Ovdje smo sa 16 igračica od kojih nekoliko mlađih i vrijeme ovdje smo pokušali iskoristiti da ih uvedemo u naš sistem rada i igre. Sve igračice su dobile priliku za igru, a i podizali smo nivo igre iz dana u dan te sam zadovoljan viđenim u ovoj ranoj fazi priprema. Vraćamo se u Sarajevo i već sutra nastavljamo sa radom", reako je selektor Goran Lojo.

Reprezentacija BiH će 17. i 18. augusta u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Portugala, a zatim otputovati u Marsej, gdje Zmajice očekuju dva meča protiv Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije