Nakon smrti Kobea Bryanta: NBA po peti put u historiji otkazuje utakmicu

Radiosarajevo.ba
Nakon smrti Kobea Bryanta: NBA po peti put u historiji otkazuje utakmicu
Foto: EPA / Kobe Bryant

Pogibija Kobea Bryanta natjerala je NBA da tek peti put u povijesti odgodi utakmicu.

Tragedija jednog od najvećih košarkaša u povijesti šokirala je igrače i trenere NBA klubova, koji su vodstvu lige zamjerili što nije odgodilo utakmice koje su se igrale u nedjelju, samo nekoliko sati nakon što je objavljena vijest o Bryantovoj smrti.

Utakmice tada i dan kasnije su se ipak igrale i igrači su na svoj način odali poštovanje jednom od najboljih košarkaša svih vremena, ali jednu utakmicu NBA liga je ipak odgodila, i to poseban meč, piše Index.hr.

Noćas se u Los Angelesu trebao igrati gradski derbi Lakersa i Clippersa, ali je liga, na molbu Lakersa i uz suglasnost Clippersa, pristala na odgodu.

Ovo je tek peti put u historiji NBA lige da se utakmica odgađa zbog razloga koji nisu vezani za vremenske neprilike. Do sada su se utakmice odgađale samo povodom najvećih nacionalnih tragedija - atentata na Johna Kennedyja 1963. i Martina Luthera Kinga 1968., bombaškog napada na bostonskom maratonu 2003. i masakra u srednjoj školi u Columbineu 1999.

Prvu utakmicu nakon smrti Kobea Bryanta, simbola kluba, Lakersi će tako igrati u noći s petka na subotu kada u Staples Center dolazi Portland.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije