Musa na parketu proveo 15 minuta: Ne bojim se izazova, samo Boga

Radiosarajevo.ba
Musa na parketu proveo 15 minuta: Ne bojim se izazova, samo Boga
Foto: EPA-EFE / Džanan Musa: Sjajan nastup protiv Utaha

Naš NBA košarkaš iz redova Brooklyn Džanan Musa, upisao je još jedan dobar nastup u dresu Netsa. Njegova ekipa gostovala je kod Utaha, ostali su bez pobjede u finišu meča (114:119), ali se naša NBA zvijezda može pohvaliti sjajnom minutažom.

Na parketu je proveo više od 15 minuta i maksimalno iskoristio to vrijeme na parketu. Postigao je devet poena, uz šut 4 od 5, te upisao i asistenciju.

Sve to bilo je dovoljno da dobije pohvale trener Kennyja Atkinsona, koji je istakao kako mu je drago da Musa “nema straha u teškim situacijama”.

"Koristim prilike svakog trenutka kada dobijem minutažu. Večeras smo izgubili, to je ono što je bitno i ne bih pričao o svom nastupu", rekao je Musa te nastavio:

"Moramo biti bolji u narednoj utakmici. Mislim da možemo napredovati iz utakmice u utakmicu i bit ćemo opasni u play-offu".

Naš as je nakon povrede Carisa LeVerta dobio priliku za većom minutažom.

"Ne bojim se izazova, bojim se samo Boga. Došlo je moje vrijeme", poručio je Musa.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Donovan Mitchell (30 poena), dok je kod poraženih to bio Kyrie Irving (27).

S ostalih terena izdvajamo večer za pamćenje rookieja Cobyja Whitea. Playmaker Chicago Bullsa postigao je čak 23 poena u posljednjoj četvrtini, i to uz sedam trojki!

Na taj način postao je najmlađi igrač u cijeloj NBA ligi s tim brojem trica u jednoj četvrtini, a ujedno i oborio rekord Bullsa. Chicago je pobijedio New York 120:102.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije