Mulaomerović: Mirza i Jusuf driblaju kao plejmejkeri

Radiosarajevo.ba
Mulaomerović: Mirza i Jusuf driblaju kao plejmejkeri
Radiosarajevo.ba / Damir Mulaomerović
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je večeras protiv Švedske u drugoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket rezultatom 74:71.

Predstavnicima medija se nakon utakmice obratio selektor Damir Mulaomerović.

"Teška utakmica apsolutno i znali smo da će biti teška. Čestitam svojim igračima i odličnoj publici koja je napravila sjajan ambijent i pomogla nam je večeras. Sigurno da neke stvari moramo popraviti i poraditi na njima. Čestitke igračima ponovo, prije svega na zalaganju i trudu."

"Imali smo deset razlika tri minute prije kraja i morali smo utakmicu mirnije dovesti kraju. Vrabac je odigrao odličnu odbranu i moram ga pohvaliti, ali i svi ostali su igrali dobro, kao i mali Musa, koji je pokazao o kakvom sjajnom talentu se radi. Sigurno da nervoza koja je bila prisutna je razbijena ovom povredom. Imamo sedam dana da se spremimo za Ruse. Nadam se da će biti ovakav ambijent i u Tuzli. Želim se zahvaliti navijačima i pohvaliti ih. Mislim da su oni bili jedan od ključnih faktora jer smo slavili. Bili smo malo i umorni, a bilo je i vruće."

"Ova pobjeda nam je dala da preživimo. Da smo izgubili, izgubili bi i šanse. Uz pobjedu protiv Rusa s nadom da u Švedskoj možemo ostvariti i treću pobjedu. Stoga je ova utakmica bila psihološki teška. Ne zaboravite da su ovo sve mladi igrači. Samo Mirza ima iskustvo velikih utakmica. Ovo je zahtjevna utakmica, Švedska nije naivna ekipa, ima sjajnog trenera, za nas je pobjeda najvažnija."

"Može biti bolje. Generalno sam zadovoljan obrambenim zadacima, a sigurno da možemo bolje u napadu i siguran sam da će već u narednoj utakmici biti bolje."

"Mislim da su obje utakmice jako važne i mi u nekoj soluciji možemo proći i s dvije pobjede. Mislim da možemo slaviti protiv Rusije. S Mirzom, u sjajnoj atmosferi možemo pobijediti s jedan razlike. Nemojte zaboraviti da je Island prošao s dvije pobjede."

"I Mirza i Nurkić driblaju kao plejmejkeri i zato mogu igrati tu poziciju. Ako bih htio da u zadnjem napadu neko ima loptu, želio bih da to ima Mirza."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije