Rođeni lider: Musa vodio Bosnu i Hercegovinu do pobjede nad Švedskom

Radiosarajevo.ba
Rođeni lider: Musa vodio Bosnu i Hercegovinu do pobjede nad Švedskom
Košarkaška reprezentacija BiH večeras na parketu sarajevske "Skenderije", igrala je protiv Švedske, u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Podsjećamo, u prvom kolu Grupe C, bh. košarkaški "Zmajevi" pretrpjeli su težak poraz (54:83) na gostovanju kod Rusije. 

Odlično smo otvorili susret serijom 6-0. Šveđani su do prvih poena (trojke) došli tek nakon 3 minute i 11 sekundi igre, tako da smo prvu četvrtinu dobili rezultatom 25-16.

U nastavku prvog poluvremena ne baš lijepa košarka. Druga dionica obilovala je brojnim promašajima sa obje strane. Na semaforu je duže od dvije minute igre stajao isti rezultat sa kraja prve četvrtine, ali do kraja prvog poluvremena nekako smo pobjegli Šveđanima na ipak solidnih 6 razlike te je rezultat glasio 40:35 u korist naše reprezentacije.

Loše smo otvorili drugo poluvrijeme, a Šveđani su to iskoristili na najbolji mogući način i serijom 7-0 došli do prvog vodstva na utakmici (42-40). Do kraja četvrtine igrao se koš za koš, te u posljednju četvrtinu ulazimo uz rezultat 50:50.

U posljednjoj četvrtini, Teletović prvo pogađa za tri poena, Nurkić za dva, te Zahiragić za tri poena, tako da odlazimo na 58:50.  Međutim, u samoj završnici kao da se nervoza uvukla među naše igrače te Šveđani smanjuju rezultat na 67:62.

Do kraja utakmice bilo je veoma neizvjesno, ali naša reprezentacija ipak upisuje prvu pobjedu, te konačni rezultat glasi 74:71.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije