Minnesota savladala Golden State, Kevin Porter Jr. ušao u historiju

0
Radiosarajevo.ba
Minnesota savladala Golden State, Kevin Porter Jr. ušao u historiju
Foto: EPA-EFE / Kevin Porter Jr. / Arhiva

Houston Rocketsi, trenutno ekipa s najgorim omjerom u NBA ligi (16-47), priredili su sinoć iznenađenje i savladali favorizovane Milwaukee Buckse, 143:136.

Na ruku im je svakako išla i činjenica da je Giannis Antetokounmpo, prvo ime Bucksa, morao napustiti igru zbog povrede već u prvoj minuti, ali to ne umanjuje značaj podviga teksaškog tima, piše Scsport.ba.

Pogotovo ne umanjuje značaj onoga što je sinoć uradio Kevin Porter Jr. Riječ je o mladiću koji je zapravo priča večeri u NBA.

Porter je predvodio Houston do trijumfa sa čak 50 postignutih poena i 11 asistencija. Postao je ujedno najmlađi košarkaš (20 godina) u historiji lige koji je u jednoj utakmici upisao najmanje po 50 poena i 10 asistencija (dosad je rekord držao LeBron James, koji je te brojke ostvario kao 23-godišnjak).

Porteru je ovo tek druga sezona među profesionalcima, a u Houston je stigao iz Clevelanda. Vjerovatno sada Cavaliersi žale zbog odluke da ga trejduju za izbor druge runde drafta.

Pored Portera, kod Rocketsa su se sinoć još istakli Christian Wood (31 poen) i Kelly Olynyk (24 poena, 13 skokova), dok su strijelce Bucksa predvodili Khris Middleton (33 poena) i Jrue Holiday (29 poena, 10 asistencija).

Rezultati NBA lige:

Houston – Milwaukee 143:136

Denver – Toronto 121:111

Oklahoma – New Orleans 95:109

Minnesota – Golden State 126:114

Indiana – Brooklyn 113:130

Detroit – Dallas 105:115

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije