Masovna tučnjava navijača Olympiacosa i Panathinaikosa, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Masovna tučnjava navijača Olympiacosa i Panathinaikosa, ima povrijeđenih
Foto: EPA-EFE / Njemačka policija, Ilustracija

U kasnim večernjim satima u subotu došlo je u Berlinu do tuče između navijača Panathinaikosa i Olimpyakosa. Kako izvještavaju grčki i njemački mediji ima povrijeđenih, a policija je u pomoć morala da pozove i vatrogasce.

Zvanično, prijavljeno je 12 povrijeđenih, od toga dvoje teže i jedna osoba koja je u kritičnom stanju, javlja Basket news.

Večer uoči finala final foura Eurolige navijači dva grčka tima sukobili su se na više lokacija u Berlinu, ali je do najozbiljnijeg sukoba došlo oko 23 sata na Prenclauer Bergu, u blizini stanice metroa.

Vatrogasci u Mostaru za vikend imali pune ruke posla: Izvlačili zmije iz kuća i stanova

Vatrogasci u Mostaru za vikend imali pune ruke posla: Izvlačili zmije iz kuća i stanova

Kako navode mediji, nije trebalo mnogo da se verbalni sukob pretvori u fizički obračun koji je policija jedva stavila pod kontrolu. I to tek kada je u pomoć pritekla i vatrogasna brigada. Na mjestu događaja je bilo i više vozila hitne pomoći.

Kako je u zvaničnom saopštenju vatrogasaca navedeno, povrijeđeno je 12 osoba, od toga dvije osobe teže, dok je jedna osoba u kritičnom stanju.

U tučnjavi je učestvovalo oko 60 ljudi. Policija je navela i da su neki od njih koristili bejzbol palice i motke. Nekoliko osoba je privedeno, a policija istražuje ko su osumnjičeni za pripremanje tuče.

"Još uvijek ne možemo da potvrdimo šta je tačno iniciralo sukob", prenio je Berliner zeitung izjavu portparola tamošnje policije.

Grčki mediji navode da će oko 5.000 navijača u nedelju ujutro, 26. maja, doći u Berlin.

"Bit će ih 10.000, pretvorit će Uber Arenu u Oaku", rekao je Ergin Ataman.

U isto vrijeme, u Berlinu je i dalje veliki broj navijača Olimpijakosa uprkos porazu njihovog tima u polufinalu.

Od 17 sati na programu je meč za treće mesto između Olimpyakosa i Fenerbahčea. Finale final foura zakazano je za 20 sati i u njemu se sastaju Panatinaikos i Real Madrid, javlja Sportklub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije