Luka Dončić povukao tužbu protiv majke

0
Radiosarajevo.ba
Luka Dončić povukao tužbu protiv majke
Foto: Instagram / Luka Dončić sa mamom

Luka Dončić je tokom EuroBasketa 2022. podnio zahtjev Američkom uredu za patente i pečate (USPTO) za poništenje registracije brenda "Luka Dončić 7", koji je trenutno u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin. Spor je sada ipak okončan.

Podsjetimo, slavni NBA igrač htio je registrovati svoj brend pod imenom "Luka Dončić", no Ured za registraciju odbio je njegov zahtjev jer već postoji bred "Luka Dončić 7", kojim je upravljala njegova majka od sezone 2018./2019., kada je Dončić, danas uspješni igrač Dallas Mavericksa, tek stigao u NBA ligu.

Kako je naveo u tužbi, Dončić je prepustio majci upravljanje nad brendom jer je tada bio premlad i nije znao što treba raditi, no kasnije je tvrdio da nije povezan s tim brendom i da on ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Luka Dončić tužio majku

Luka Dončić tužio majku

Ipak, prema pisanju stranih medija, 5. decembra NBA košarkaš obustavio je tužbu kojom je tražio brisanje brenda "Luka Dončić 7" i on će i dalje biti u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin. Nema drugih detalja o tome što se tačno dogodilo i kako je došlo do ovoga obrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije