Luka Dončić ne miri se s porazom: "Izdao sam državu"

1
Radiosarajevo.ba
Luka Dončić ne miri se s porazom: "Izdao sam državu"
Foto: EPA / Luka Dončić se oprostio od Eurobasketa

Senzacionalno ispadanje aktualnog prvaka Europe već u četvrtfinalu Eurobasketa teško je pogodilo njegovu najveću zvijezdu - Luku Dončića.

Nakon što je Poljska pobijedila Sloveniju 90:87, Dončić je izašao pred novinare i nikad iskreniji preuzeo svu krivnju za debakl.

"Prije svega, čestitam Poljskoj koja je od prve minute igrala sjajno. Mi u utakmicu nismo ušli kako smo morali, nismo imali prave energije. Kada smo se vratili, bilo je prekasno jer se Poljska cijelo vrijeme borila i na kraju zasluženo pobijedila. Ja sam danas odigrao katastrofalnu partiju. Izdao sam Sloveniju, cijelu državu koja nas je podržavala. Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka", izjavio je Dončić koji je postigao 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Prvaci ispali sa Eurobasketa: Fenomenalni Ponitka odveo Poljsku u polufinale

Prvaci ispali sa Eurobasketa: Fenomenalni Ponitka odveo Poljsku u polufinale

Međutim, iz igre je gađao tek 5/15, imao čak šest izgubljenih lopti, a zbog pet ličnih grešaka nije mogao igrati onda kada je najviše trebao Sloveniji, u napetoj završnici.

Dončić je dodao:

"Ovaj Eurobasket je nešto posebno, toliko odličnih ekipa je tu. Žao mi je da i mi nismo napredovali. Ovaj poraz je jako bolan jer smo cijelu državu imali iza sebe, ali nismo uspjeli."

Na pitanje je li igrao povrijeđen, Dončić je odgovorio:

"Nisam bio na 100 posto. Primio sam i injekciju u trećoj četvrtini. Borio sam se s tim tokom cijelog EuroBasketa."

Na pitanje hoće li i dalje igrati za reprezentaciju i hoće li nastupiti na idućem velikom takmičenju, SP-u iduće godine, Dončić je odgovorio:

"Naravno, pod uvjetom da se plasiramo i da ne budem povrijeđen. Najviše volim igrati za Sloveniju."

Ipak, Dončić će u vrijeme kvalifikacija u novembru ove i fabruaru iduće godine biti u NBA ligi, pa će Slovenija SP morati izboriti bez najboljeg igrača, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije