Lijepe vijesti iz Beograda: Gordić će ipak stići na utakmice Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Beograda: Gordić će ipak stići na utakmice Zmajeva
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Nemanja Gordić

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić doživio je, čestu u košarci, vrlo nezgodnu povredu u meču protiv Virtusa u Bolonji, kada ga je Miloš Teodosić faulirao pri šutu.

Pao je, izvrnuo skočni zglob i uz teške muke napustio parket, na koji se do kraja meča više nije vraćao. Sve navijače Partizana, ali i Zmajeva, zanimalo je kakvo je zapravo stanje Gordićeve noge.

Ispostavilo se, dva dana kasnije, da povreda nije strašna, što je i sam playmaker nagovijestio poslije meča. Kako navode beogradski mediji, ništa nije stradalo, potreban je samo mali odmor radi rekuperacije i za očekivati je da se brzo vrati na teren.

Da li već protiv Budućnosti u nedjelju u beogradskoj Areni? Teško je reći, ali je realno da će biti u rosteru za Kup Radivoja Koraća u Nišu (od 13. do 16. februara).

Samim tim, bit će i na raspolaganju bh. selektoru Vedranu Bosniću, koji je Gordića uvrstio na spisak za mečeve kvalifikacija za SP protiv Latvije (21. febuara) i Grčke (24. februar). Prethodno je kancelarija KSBiH od samog košarkaša dobila garancije da će se odazvati na poziv za ove susrete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije