LeBron stigao do novog rekorda: Lakersi prvi put ove sezone porazili Dallas

O. K.
LeBron stigao do novog rekorda: Lakersi prvi put ove sezone porazili Dallas
Foto: EPA-EFE / LeBron James

Sinoćnji program NBA lige donio je pet zanimljivih duela, a najbolju košarku gledali smo u Staples Centru gdje su Lakersi po prvi put ove sezone uspjeli da poraze Dallas Maverickse.

Lakersi su odličnom igrom i defanzivom nad Dončićem već nakon dvije četvrtine vodili sa 54:43. U trećoj četvrtini Lakersi su stali na gas i tako donijeli prvu pobjedu nad Mavsima ove sezone.

Anthony Davis postigao je 23 poena uz devet skokova i četiri asistencije, dok je Lebron James postigao 13 poena uz isto toliko asistencija.,

Lebron se sinoć popeo na deveto mjesto po broju asistencija svih vremena. Ispred njega je ostala legenda Detroit Pistonsa Isiah Thomas, a Lebronu ostaju 52 asistencije da prestigne legendarnog Zica.

Luka Dončić zabilježio je 19 poena uz sedam asistencija.

New Orleans Pelicansi pobijedili su Houston Rocketse rezultatom 127:112, a u ekipi pobjednika najviše poena postigli su Brandon Ingram i Lonzo Ball (obojica po 27 poena), dok je na strani Houstona najviše poena postigao Danuel House Jr koji je ubacio 22.

Rezultati:

Oklahoma - Toronto 98:97
Charlotte - Memphis 104:117
Houston - New Orleans 112:127
Sacramento - Denver 115:120
Dallas - Lakers 95:108

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije