Latvija razbila Rusiju, Slovenija upisala i četvrtu pobjedu

Radiosarajevo.ba
Latvija razbila Rusiju, Slovenija upisala i četvrtu pobjedu
Košarkaši Latvije razbili su reprezentaciju Rusije rezultatom 84:69 u okviru četvrtog kola Eurobasketa u grupi D.

Rusija je nakon prvog poluvremena imala plus 10 (44:34), a Kristaps Porzingis je imao četiri lične greške. Činilo se kako Rusi nezaustavljivo idu ka svojoj četvrtoj pobjedi. Međutim u drugom poluvremenu razigrali su se Latvijci.

Treću četvrtinu Latvija je riješila u svoju korist rezultatom 18:8 i u posljednjih deset minuta ušli su s rezultatom 52:52. Posljednjih deset minuta Latvijci su dobili rezultatom 32:17 i na kraju slavili s velikih 15 poena razlike.

Najefikasniji u redovima Latvije bio je Timma sa 22 postignuta poena, dok je Shved postigao 21 poen.

Slovenski košarkaši ostali su neporaženi i nakon svog četvrtog nastupa u skupini A na EuroBasketu, oni su u Helsinkiju očekivano lako svladali Island sa 102:75. Sloveniju je do nove pobjede predvodio Goran Dragić sa 21 košem, dok je Martin Hermannsson ubacio 18 poena za Island.

Svoju drugu pobjedu upisali su i košarkaši Crne Gore. Crnogorci su savladali Češku Republiku rezultatom 88:75. Ekipu Bogdana Tanjevića do pobjede je vodio Nikola Vučević sa 17 postignutih poena i 14 skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije