Kuzmić helikopterom prebačen u Beograd, ljekari objavili njegovo stanje

Radiosarajevo.ba
Kuzmić helikopterom prebačen u Beograd, ljekari objavili njegovo stanje

Ognjen Kuzmić, košarkaški reprezentativac Srbije, nakon saobraćajne nesreće stavljen je na aparate za mehaničku ventilaciju i u toku je njegov helikopterski transport za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, pišu beogradske Novosti.

Generalni direktor UKC Republike Srpske dr Vlado Đajić rekao je da je Kuzmić zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

Oglasila se Zvezda, Kuzmićeve povrede teške, u toku hitno prebacivanje za Beograd

"Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda biće transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije", rekao je Đajić.

Reprezentativac Srbije teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Banja Luke

S druge Kuzmićev prijatelj Bogdan Ilić u nesreći je zadobio dominatne povrede glave i kostiju lica.

"Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene", rekao je načelnika Urgentnog centra dr Dragan Rakanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije