Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici

Anadolija
Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici
Foto: AA / Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici

Više hiljada vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i svijeta klanjalo je danas u Potočarima dženazu za 33 novoidentifikovane žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici. Dženazi i ukopu nevino ubijenih srebreničkih civila prisustvovao je i bosanskohercegovački i NBA košarkaš Jusuf Nurkić.

Nurkić - veliki patriota: Upečatljive fotografije u znak sjećanja na 11. juli

Nurkić je inače jedan od bh. sportista koji često kroz svoje javne nastupe i poruke na društvenim mrežama podsjeća na stradanja civila tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, posebno kada je riječ o stradanju tokom genocida u Srebrenici. 

Košarkaš Portland Blazersa je tako i danas stigao u Potočare, čime je privukao veliku pažnju medija, ali i građana koji su danas došli u Potočare na ispraćaj žrtava genocida. 

Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici - undefinedFoto: AA: Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici
Nurkić se u Potočarima pojavio s majicom na kojoj se nalazio "Cvijet Srebrenice", jedan od simbola stradanja Bošnjaka u genocidu u Srebrenici.

Nurkić je na musali u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari obavio dženazu-namaz. 

Nurkić često u svojim porukama ukazuje na značaj sjećanja i čuvanja od zaborava genocida u Srebrenici. U jednoj od poruka, napisao je: "Ko poriče genocid, kao da je i sam učestvovao u njemu...".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije