Košarkaški klub Dubai zvanično član ABA lige: 'Od ovog projekta će svi imati koristi'

0
Radiosarajevo.ba
Košarkaški klub Dubai zvanično član ABA lige: 'Od ovog projekta će svi imati koristi'
Foto: ABA liga / Ilustracija

Košarkaški klub Dubai i zvanično je postao član AdmiralBet ABA lige.

Kako je potvrđeno na oficijelnoj stranici lige, Dubai će biti član AdmiralBet ABA lige od sezone 2024/25.

"U skladu sa odlukom koja je donijeta na Skupštini ABA lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, sa Dubaijem je potpisan višegodišnji ugovor. Time su ispunjeni svi uslovi za sportsku i poslovnu saradnju počevši od učešća Dubaija u ABA ligi u sezoni 2024/25. Tokom intenzivne i otvorene komunikacije, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta. Ovo je projekat od koga svi partneri očekuju korist, ne samo ABA liga već i svi klubovi i Dubai, ali i košarka generalno", objavljeno je na stranici ABA lige.

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Pridruživanje Dubaija je komentarisao i direktor lige Dubravko Kmetović.

"Pridruživanje Dubaija ABA ligi je iz mnogih aspekata specifičan sportsko-poslovni projekat. On predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali i idealnu priliku da se ostvare dva cilja. Prvo, da se pojača kvalitet takmičenja i drugo da se otvore vrata novog tržišta što će potvrditi želju ABA lige da pokrene profitabilnije operacija u korist svih vlasnika", rekao je direktor AdmiralBet ABA lige Dubravko Kmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije