Košarkaši BiH ispustili pobjedu nad Belgijom

Radiosarajevo.ba
Košarkaši BiH ispustili pobjedu nad Belgijom
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas i sutra učestvuje na turniru u Celju u cilju priprema za kvalifikacije Eurobasketa 2017. godine.

Kako piše Sport1, pored naše reprezentacije na turniru još učestvuju košarkaši Belgije, Portugala i Slovenije, a danas su naši Zmajevi odmjerili snage sa reprezentacijom Belgije i izgubili rezultatom 73-68.

Prva četvrtina pripala je našim momcima koji su odigrali dosta dobro i dobili je rezultatom 20-12. Početak, ali i veći dio druge četvrtine također je pripao košarkašima naše selekcije koji su nastavili sa dobrom igrom i dosta uspješno uspijevali održavati rezultatsku distancu u odnosu na protivnike, ali i povećavati je.

Tako je rezultat četiri minute prije kraja prvog dijela iznosio 32-22 za Bosnu i Hercegovinu. Međutim, u tom periodu Belgijanci ulaze u vrhunsku seriju od 11-0, stižu do potpunog preokreta i prvo poluvrijeme završavaju rezultatom 33-32 u svoju korist.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Belgija koja je konstantno imala prednost, ali bez da se uspjela rezultatski značajno odlijepiti od naše selekcije. U posljednje tri minute treće četvrtine BiH je uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist te u posljednju fazu meča ući sa prednošću od dva poena razlike (50-48).

Sa dobrom igrom naši košarkaši su nastavili i u četvrtoj četvrtini te veoma brzo otišli na šest poena razlike, ali su se Belgijanci uspjeli držati u meču, postepeno smanjivati tu razliku, a onda u samom finišu vezati još jednu dobru seriju i potpuno preokrenuti rezultat te dvije minute prije kraja otići na plus 4 (68-64).

Do kraja susreta Belgijanci su usojeli održati prednost i slaviti rezultatom 73-68 savladati našu reprezentaciju. Najefikasniji u redovima naše selekcije bili su Elmedin Kikanović sa 20 poena, tri skoka i dvije asistencije, te Džanan Musa sa 16 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije