Alex Renfroe otkazao nastup za reprezentaciju BiH, mijenja ga Zach Wright?

Fena
Alex Renfroe otkazao nastup za reprezentaciju BiH, mijenja ga Zach Wright?
/ Alex Renfroe (Foto: Fena)
U trenutku kada se očekivao njegov dolazak u Tuzlu, američki košarkaš s bh. pasošem Alex Renfroe (30) otkazao je nastup za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.

Prema informacijama iz tabora naše selekcije, Renfroe je neodazivanje na poziv selektora Damira Mulaomerovića objasnio razlozima lične prirode.

Još se u Tuzli nije pojavio Nemanja Gordić koji je, navodno, javio da će se reprezetativcima priključiti danas.

Prema neslužbenim informacijama, stručni štab reprezentacije razmatra mogućnost angažiranja drugog Amerikanca s bh. pasošem Zacha Wrighta, koji je nosio dres BiH na Eurobasketu u Sloveniji 2013. godine, a bio je na Mulaomerovićevom širem spisku kandidata za reprezentaciju.

Osim Renfroa, dolazak na pripreme košarkaške reprezentacije u Tuzli otkazao je i Kenan Karahodžić.

Tako se Damir Mulaomerović već na početku debitantskog mandata na kormilu državne reprezentacije suočio s neočekivanim problemima, ali je za očekivati da će adekvatne zamjene pronaći među igračima koji se u Tuzli od 26. jula pripremaju za kvaliifikacione susrete s Rusijom i Švedskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije