Mulaomerović: Imamo sve uslove za odlične rezultate

Anadolija
Mulaomerović: Imamo sve uslove za odlične rezultate
Pripreme muške košarkaške reprezentacije BiH, koja se za kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2017. od ponedjeljka sprema u Tuzli, protiču u najboljem redu, rekao je Damir Mulaomerović, selektor bh. košarkaške reprezentacije.

˝Drago mi je što sam kao selektor doveo reprezentaciju u svoj grad, a uputio bih sve pohvale za organizaciju, od smještaja i prevoza do sitnih detalja. Odlično smo dočekani i imamo sve uslove koji su nam potrebni da putovanje na koje krećemo iz Tuzle završi kvalifikacijama za Eurobasket 2017. Ponosan sam na svoj grad i siguran sam da ćemo uz dupke pun ´Mejdan´ i podršku grada svi zajedno doći do željenog cilja˝, naveo je Mulaomerović.

Govoreći o tome koliko su tuzlanski navijači značili ženskim košarkaškim i muškim rukometnim reprezentacijama, Mulaomerović je izrazio nadu da bi Tuzla mogla postati bh. centar košarke.

˝Ako je Zenica fudbalski centar BiH, Tuzla to može biti kada je riječ o košarci. Ako ostanem selektor, potrudit ću se da to tako i bude˝, poručio je Mulaomerović.

Elmedin Kikanović, kapiten reprezentacije BiH i bivši košarkaš tuzlanske ˝Slobode˝ rekao je da su svi igrači stigli odmorni, spremni i motivirani, što je odličan uslov za napredovanje.

˝Pred nama su zahtjevne kvalifikacije protiv Rusije i Švedske i ako nas povrede zaobiđu, siguran sam da možemo mnogo postići˝, navodi Kikanović.

Selektor Damir Mulaomerović je, smatra Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u ulozi trenera podigao košarku u Tuzli na ozbiljan nivo. Dok je on bio trener, OKK ˝Sloboda˝ se od totalnog autsajdera uspjela vratiti u Premijer ligu BiH.

˝Riječ je o čovjeku koji je, kada je košarka u pitanju, postigao sve na svijetu što se moglo postići. Drago mi je i što dio reprezentacije ima veze sa Tuzlom i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se reprezentativci u našem gradu osjećaju što bolje˝, izjavio je Imamović.

Prvu utakmicu za kvalifikacije BiH igra protiv Rusije 31. avgusta u Rusiji, a 10. septembra u Tuzli, dok protiv Švedske igra 3. septemba u Sarajevu i 11 dana kasnije u Štokholmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije