Korona napravila haos u Euroligi: Igrat će se samo jedna od devet utakmica

1
Radiosarajevo.ba
Korona napravila haos u Euroligi: Igrat će se samo jedna od devet utakmica
Foto: Agencija / Odgođena većina susreta

Omikron soj koronavirusa napravio je pravi kolaps za sportska takmičenja širom Evrope. Prvo su to na koži osjetila najjača fudbalska prvenstva, a potom je pred Novu godinu polako, ali sigurno počela da se osipa i košarkaška Evroliga zajedno sa NBA ligom.

Prvo kolo Evrolige u kalendarskoj 2022. godini biz će maksimalno "osakaćeno", pošto će od planiranih devet biti odigrana samo jedna utakmica, ukoliko se do njenog samog početka ne umiješa koronavirus.

Već jučer je bilo poznato da Zvezda neće izaći na teren protiv Fenerbahčea na Badnji dan, nakon što je otkriveno "brdo" novih slučajeva među igračima i stručnim štabom.

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

Euroliga je potom na svom zvaničnom sajtu objavila da se odlaže i slijedećih sedam susreta: Alba – PAO, Anadolu Efes – Bajern, Žalgiris – Olimpijakos, Real Madrid – Uniks, Asvel – Monako, CSKA – Barselona, kao i Makabi – Baskonija zbog pozitivnih slučajeva na testiranju za koronavirus.

Istaknuto je da su PAO, Anadolu Efes, Zvezda, Barselona, Baskonija, Uniks, Asvel i Olimpijakos tražili odlaganje, a po pravilniku svaka utakmica može biti odložena najviše tri puta u toku sezone. Takmičenje će u dogovoru sa klubovima pronaći nove termine za odložene susrete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije