Kikanović ponovo vodio Albu do pobjede: 18 poena protiv Phoenixa

Radiosarajevo.ba
Kikanović ponovo vodio Albu do pobjede: 18 poena protiv Phoenixa
/ Arhiv/EPA
Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac, Elmedin Kikanović, ove godine bilježi zaista sjajne nastupe u dresu berlinske Albe, a tako je bilo i večeras kada je u Berlinu gostovao Phoenix Hagen.

Domaća ekipa nadmoćno je otvorila ovu utakmicu, ostvarivši značajnu prednost već u prvoj četvrtini, koju je završila rezultatom 18:11, nakon čega su rutinski kraju priveli i prvo poluvrijeme sa deset poena prednosti pri rezultatu 41:31. 

Drugo poluvrijeme bilo je dosta zanimljivije, barem kada je riječ o međusobnom nadmetanju obje ekipe jer je treća dionica igre donijela izjednačen rezultat od 25:25, a posljednju dionicu gosti su čak uspjeli i da osvoje rezultatom 15:21. Ipak, to im nije bilo dovoljno da nadvise Kikanovića i društvo, koji su večeras dominirali terenom, te je konačni rezultat na ovoj utakmici glasio 81:77 u korist berlinske Albe.

Sjajnu rolu ponovo je odigrao Kikanović, predvodivši svoj tim sa 18 ubačenih poena, te je ovo bila još jedna od njegovih sjajnih utakmica. Uz sve to Elmedin je dodao i šest skokova, kao i dvije asistencije, čime je kompletirao večerašnji učinak koji možete pogledati i u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije