Karlo Matković, rođen u BiH, otkrio zašto je odbio da igra za Zmajeve

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bravo na odluci, Karlo.

Isprvno i jedino moguce. Reprezentacije BiH predstavljaju samo jednu naciju, Muslimane. Tamo se Amerikancu Johnu daje muslimansko ime (ndaimak) Dzevad.

pile

Isprvno i jedino moguce. Reprezentacije BiH predstavljaju samo jednu naciju, Muslimane. Tamo se Amerikancu Johnu daje muslimansko ime (ndaimak) Dzevad. ka Bravo na odluci, Karlo. Kriza identiteta je čudo. Rodiš se u domovini i sanjaš da si nešto drugo mrzeći svoje porijeklo i rodnu grudu

Prvo si glup jer se ja nisam tu rodio.

Kriza identiteta je čudo. Rodiš se u domovini i sanjaš da si nešto drugo mrzeći svoje porijeklo i rodnu grudu ka pile ........... Ali nek si ti odvalio, pa sta ispadne :). A ispadnes ti glup....

Ja i?

Niko normalan nece da igra za one koje vazda moras moliti da daju pare za repku i da rade svoj posao, kao u svakoj susjednoj drzavi. Ako ksbih nema para i vazda trazi sadaku da posalje repku na prvenstvo, cemu onda sluze, da sebi dizu plate a ne rade nista? Onda ih treba ukinuti, pa cemo onda bar znati na cemu smo.

Boske

Isprvno i jedino moguce. Reprezentacije BiH predstavljaju ***. Tamo se Amerikancu Johnu daje ***. ka Bravo na odluci, Karlo. ***kad trebaš liječenje onda tražiš stručnjaka ili Hrvata.Šta bi vi htjeli da svi koji nešto vrijede igraju za Hrvatsku a da kvotu u reprezentaciji BiH popunjavamo sa trećerazrednim igračima,igrajte za koga volite i ne petljajte se tamo gdje vam nije srce.I da znaš niste vi nikakvi Hrvati a ako jeste hajde napiši tri činjenice koje to dokazuju.Vi se gurate da budete ono što niste zato imate potrebu svaki dan govoriti kako ste Rvati.Živim među Hrvatima i oni ne govore o ovome svajki dan i za njih ste Bosanci.

Super

Sami sebi navukose status manjine i dijaspore.

Karlo

Trc*** Prijavljen govor mržnje

ja i? malo morgen!

Niko normalan nece da igra za one koje vazda moras moliti da daju pare za repku i da rade svoj posao, kao u svakoj susjednoj drzavi. Ako ksbih nema para i vazda trazi sadaku da posalje repku na prvenstvo, cemu onda sluze, da sebi dizu plate a ne rade nista? Onda ih treba ukinuti, pa cemo onda bar znati na cemu smo. ka Ja i? Slazem se apsolutno i ne sporim to ali covjek NIJE to naveo kao razlog neigranja za BiH vec zato sto je Hrvat i zeli igrati za HR. (Nije tema ali vidimo apsurd i licemjerje, hoce da su "konstutivni" u BiH ali da predstavljaju susjednu zemlju. Malo morgen... cisto parazitiranje kukavicijeg jajeta jer po toj logici, svicarska repka ne bi postojala)

@ja i? malo morgen

>>Slazem se apsolutno i ne sporim to ali covjek NIJE to naveo kao razlog neigranja za BiH vec zato sto je Hrvat i zeli igrati za HR. (Nije tema ali vidimo apsurd i licemjerje, hoce da su "konstutivni" u BiH ali da predstavljaju susjednu zemlju. Malo morgen... cisto parazitiranje kukavicijeg jajeta jer po toj logici, svicarska repka ne bi postojala) ka ja i? malo morgen!<< Razlozi toga su mnogo dublji nego ti mislis. Da li bi ti zelio biti bosanac znajuci da ta drzava nikad nista za tebe nije uradila, kao ni za tvog oca i jos te zovu *****om, uzp-ovcem i cine sve da te otjeraju iz nje ili bi nastupao za drzavu koja ti daje sve ono sto ti tvoja ne daje. Tako ces i vremenom postati hrvat, jer ces shvatiti da tako imas mnogo manje problema u zivotu, od svakodnevnih zivotnih situacija, visine i redovnosti plate do lakseg putovanja po svijetu sa hrvatskim pasosem. Zato i mnogi poznati bosnjaci biraju da se presele u hrvatsku i uzmu njihovo drzavljanstvo, dok vi i dalje cinite sve da mlade ljude otjerate odavde i onda ih proglasavate izdajicama. Radi na tome da ljudima u bih olaksas zivot, a ne da im ga zagorcas, pa ce onda i oni zeljeti ostati u takvoj zemlji i zeljece biti bosanci. Ovako nemaju razloga za to.

srbenavrbe

>>>>Slazem se apsolutno i ne sporim to ali covjek NIJE to naveo kao razlog neigranja za BiH vec zato sto je Hrvat i zeli igrati za HR. (Nije tema ali vidimo apsurd i licemjerje, hoce da su "konstutivni" u BiH ali da predstavljaju susjednu zemlju. Malo morgen... cisto parazitiranje kukavicijeg jajeta jer po toj logici, svicarska repka ne bi postojala) ka ja i? malo morgen!<< Razlozi toga su mnogo dublji nego ti mislis. Da li bi ti zelio biti bosanac znajuci da ta drzava nikad nista za tebe nije uradila, kao ni za tvog oca i jos te zovu *****om, uzp-ovcem i cine sve da te otjeraju iz nje ili bi nastupao za drzavu koja ti daje sve ono sto ti tvoja ne daje. Tako ces i vremenom postati hrvat, jer ces shvatiti da tako imas mnogo manje problema u zivotu, od svakodnevnih zivotnih situacija, visine i redovnosti plate do lakseg putovanja po svijetu sa hrvatskim pasosem. Zato i mnogi poznati bosnjaci biraju da se presele u hrvatsku i uzmu njihovo drzavljanstvo, dok vi i dalje cinite sve da mlade ljude otjerate odavde i onda ih proglasavate izdajicama. Radi na tome da ljudima u bih olaksas zivot, a ne da im ga zagorcas, pa ce onda i oni zeljeti ostati u takvoj zemlji i zeljece biti bosanci. Ovako nemaju razloga za to. ka @ja i? malo morgen<< Bosna i Hercegovina i jeste ovakva zbog Sranje Buđmana. Vi ste nam ovo i nametnuli.

@srbenavrbe

>>>>>>Slazem se apsolutno i ne sporim to ali covjek NIJE to naveo kao razlog neigranja za BiH vec zato sto je Hrvat i zeli igrati za HR. (Nije tema ali vidimo apsurd i licemjerje, hoce da su "konstutivni" u BiH ali da predstavljaju susjednu zemlju. Malo morgen... cisto parazitiranje kukavicijeg jajeta jer po toj logici, svicarska repka ne bi postojala) ka ja i? malo morgen!<< Razlozi toga su mnogo dublji nego ti mislis. Da li bi ti zelio biti bosanac znajuci da ta drzava nikad nista za tebe nije uradila, kao ni za tvog oca i jos te zovu *****om, uzp-ovcem i cine sve da te otjeraju iz nje ili bi nastupao za drzavu koja ti daje sve ono sto ti tvoja ne daje. Tako ces i vremenom postati hrvat, jer ces shvatiti da tako imas mnogo manje problema u zivotu, od svakodnevnih zivotnih situacija, visine i redovnosti plate do lakseg putovanja po svijetu sa hrvatskim pasosem. Zato i mnogi poznati bosnjaci biraju da se presele u hrvatsku i uzmu njihovo drzavljanstvo, dok vi i dalje cinite sve da mlade ljude otjerate odavde i onda ih proglasavate izdajicama. Radi na tome da ljudima u bih olaksas zivot, a ne da im ga zagorcas, pa ce onda i oni zeljeti ostati u takvoj zemlji i zeljece biti bosanci. Ovako nemaju razloga za to. ka @ja i? malo morgen<< Bosna i Hercegovina i jeste ovakva zbog Sranje Buđmana. Vi ste nam ovo i nametnuli. ka srbenavrbe<< I to sto si nepismen i sto vas nema nigdje u sportu, sto jedini na balkanu nemate nijednu olimpijsku medalju, za to je kriv tudjman? Lijeci se.

/ Najnovije