Kamere ovo nisu snimile: Šta se dešavalo u Mađarskoj pa je utakmica Zmajeva prekinuta?

2
A. S.
Kamere ovo nisu snimile: Šta se dešavalo u Mađarskoj pa je utakmica Zmajeva prekinuta?
Foto: Facebook / BH Fanaticosi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo.U posljednjem meču kvalifikacija, Zmajevima je trebala pobjeda u Mađarskoj i poraz Crne Gore od Češke.

Nijedno se od toga nije dogodilo i Bosna i Hercegovina je zaustavljena na posljednjoj prepreci pred plasman na Mundobasket.

Tako su na Svjetsko prvenstvo iz naše grupe otišli Francuska, Litvanija i Crna Gora.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

No, zanimljiva scena dogodila se u Sombotelu, gdje je kratko došlo do prekida susreta u dvorani.

Vinovnici incidenta bili su naši navijači, koji su bacili baklju među mađarske navijače, među kojima je bilo i mališana.

U prvi mah se mislilo da je baklja slučajno ispala, kasnije i da je bačena, ali se na kraju sve dobro završilo. Niko nije povrijeđen, zapaljena je samo jedna jakna mađarske navijačice, ali su bh. navijači brzo su skupili novac i nadoknadili štetu.

Kamere ovo nisu snimile, jer se to nije vidjelo u TV prijenosu.

Naknadno su se oglasili iz BH Fanaticosa koji su se ogradili od ovog događaja.

"Na utakmici koju su sinoć naši košarkaši odigrali u Szombathelyju BHF je imao briljantno navijačko izdanje bez ijednog incidenta. Međutim, ono što je malo pokvarilo utisak, a vrlo lako se može povezati uz nas kao najbrojniju publiku jeste bacanje pirotehnike u sektor gdje su mahom sjedili žene i djeca. Ovim putem se ograđujemo od ispada bahatih pojedinaca koji nemaju dodira s radom naše grupe. BHF je predao novac za odjeću i štetu koja je nanesena kako bi se sačuvao obraz bh. navijača. Naprijed Bosno ljubavi moja", saopćili su iz BHF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije