Kakva izdaja: Zvijezda Real Madrida prešla u Barcelonu

1
Radiosarajevo.ba
Kakva izdaja: Zvijezda Real Madrida prešla u Barcelonu
Foto: Real Madrid / Mario Hezonja

Transferi igrača u svijetu sporta svake godine dobijaju nove dimenzije i uglavnom je riječ o pomjeranjima finansijskih granica. Međutim, i dalje najviše pažnje privlače transferi između ljutih rivala. Jedan takav danas je obznanjen u Španiji.

Naime, košarkaška zvijezda Real Madrida i saigrač bosanskohercegovačkog reprezentativca Džanana Muse, Mario Hezonja, od naredne sezone nosit će dres Barcelone. Ekskluzivno je to objavio katalonski Mundo Deportivo.

Hezonja koji je igrao za Barcelonu od 2012. do 2015. godine stiže u “Blaugranu” iz redova najljućeg rivala, a potpisao je petogodišnji ugovor koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u Evropi.

Željko Komšić poziva na reformu: Venecijanska komisija o ustavnim sudovima BiH

Željko Komšić poziva na reformu: Venecijanska komisija o ustavnim sudovima BiH

Iako se čak spominjao i Partizan kao jedan od klubova u kojem bi mogao nastaviti karijeru, Barcinu ponudu sa godišnjom platom od oko 3 miliona eura nije mogao odbiti.

Kontakti između Barcelone i Hezonje trajali su već neko vrijeme, a prelazak u Kataloniju dolazi samo dva dana nakon što je s Realo Madridom osvojio titulu prvaka Španije.

Hezonjin povratak u Barcu je prava bomba, u košarci ekvivalentna kontroverznom odlasku portugalskog fudbalera Luisa Figa iz Barcelone u Real Madrid 2000. godine, piše SC Sport.

Hezonja je seniorsku karijeru počeo u Barceloni iz koje otišao u NBA ligu 2015. godine. Tri godine je proveo u Orlandu, a kasnije je igrao i za New York i Portland. U Evropu se vratio 2012. godine potpisom za Panathinaikos, a kratko je nastupao i za UNICS prije nego je 2022. godine stigao u Real Madrid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije