Hrvatski mediji bruje o pobjedi Zmajica: Jedan detalj posebno "bode" oči

2
A. S.
Hrvatski mediji bruje o pobjedi Zmajica: Jedan detalj posebno "bode" oči
FOTO: Screenshot / Hrvatski mediji bruje o pobjedi Zmajica

Bosna i Hercegovina slavi plasman u četvrtfinale. Košarkaške Zmajice su sinoć sa 80:69 nadigrale susjednu Hrvatsku i tako se plasirale prvi put u historiji među osam najboljih reprezentacija Europe.

Mediji u BiH su ispričali priču o Jones i drugaricama, FIBA nas je nahvalila samo tako, a portal Radiosarajevo.ba donosi kratki pregled najčitanijih medija u Hrvatskoj koji su pisali o duelu BiH i Hrvatske.

Svi, naravno hvale nevjerovatnu Jonquel Jones.

"Hrvatske košarkašice nažalost neće vidjeti četvrtfinale Eurobasketa. Hrvatice su veći dio utakmice vodile, ali na kraju izgubile od BiH (80-69). Nevjerojatna Jonquel Jones nam je zabila 24 poena uz 17 skokova", napisao je hrvatski portal 24sata.

Index je također spomenuo naturaliziranu Jones.

"HRVATSKE košarkašice ostale su bez plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva od kojeg su se u ponedjeljak oprostile porazom u osmini finala od reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je slavila s 80:69 u utakmici odigranoj u Strasbourgu.

Hrvatsku je u ovom dvoboju izdao šut, pogotovo u drugom poluvremenu, što su bosansko-hercegovačke reprezentativke predvođene naturaliziranom Amerikankom Jonquel Jones iskoristile i pretvorile u uvjerljivu pobjedu u zadnjoj četvrtini koja je otišla na njihovu stranu s 28:19", napisao je portal Index.

"Nakon jučerašnjeg slavlja nad Češkom i prolaska skupine na Europskom prvenstvu, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odigrala je susret osmine finala protiv Bosne i Hercegovine. Nada za plasmanom u četvrtfinale je postojala kroz veći dio utakmice, ali Hrvatska je ipak izgubila: BiH je slavila rezultatom 80-69 u Strasbourgu", napisao je portal TeleSport.

"Hrvatske košarkašice ostale su bez plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva od kojeg su se u ponedjeljak oprostile porazom u osmini finala od reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je slavila sa 80-69 (19-18, 14-18, 19-14, 28-19) u utakmici odigranoj u Strasbourgu.

Hrvatsku je u ovom dvoboju izdao šut, pogotovo u drugom poluvremenu, što su bosansko-hercegovačke reprezentativke predvođene naturaliziranom Amerikankom Jonquel Jones iskoristile i pretvorile u uvjerljivu pobjedu u zadnjoj četvrtini", pišu portali Net i Goal.

Hrvatski mediji bruje o pobjedi Zmajica - undefined

FOTO: Screenshot: Hrvatski mediji bruje o pobjedi Zmajica

Sličan tekst imao je i portal Hrvatska danas.

"Konačni rezultat sugerira laganu pobjedu BiH, no nije bilo tako. Hrvatice su dominirale u prvom poluvremenu. Već u prvoj četvrtini bilo je 11-5, potom i 14-8. U drugoj je prednost rasla +7, posljednji puta pri rezultatu 36-29. Bilo je to razdoblje igre u kojem je najbolja igračica Bosne i Hercegovine, Bahamkinja Jonquel Jones bila prilično izvan ritma.

Pogodila je tek jednu od devet lopti upućenih prema košu. Ipak, do odmora protivnice se približavaju na samo tri poena zaostatka (36-33).  Stigle su naše djevojke preko Dojkić do 61-66, pa potom nakon trice Ana-Marije Begić do 70-64, no na drugoj strani sijevale su trice koje su u konačnici presudile pobjednika.", piše portal Hrvatska danas, koji su ispisali bajku o Jones.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije