Nurkić potopio Miami Heat: Monstruozna zakucavanja i 27 poena bh. košarkaša

Radiosarajevo.ba
Nurkić potopio Miami Heat: Monstruozna zakucavanja i 27 poena bh. košarkaša
Twitter / Jusuf Nurkić
Maestralni Jusuf Nurkić, koji je na sinoćnjoj utakmici protiv Miami Heata bio sjajno raspoložen, zajedno s Damianom Lillardom predvodio je Portland Trail Blazerse do nove pobjede.

Trail Blazersi koji igraju u sjajnoj formi u posljednje vrijeme uspjeli su s visokih 115:99 na domaćem terenu savladati ekipu Miami Heata. Ovog puta, Nurkić se maksimalno priključio uvijek sjajnom Lillardu te donio veliku prevagu svom timu u ovom susretu.

Za pola sata igre, koliko je proveo na parketu, Nurkić je upisao novi double-double učinak, s 27 poena i 16 skokova. Uz to, odlični bh. reprezentativac uspio je skupiti i četiri asistencije, te tri vrlo važne blokade za magičan učinak na kraju meča.

U ekipi Portlanda ponovo sjajan meč odigrao je i Lillard, koji je upisao 32 poena, uz deset asistencija i pet skokova, te CJ McCollum sa 17 poena.

S druge strane, ekipu Heata predvodio je Goran Dragić s 23 poena, a priključili su mu se još i Tyler Johnson sa 17 poena i Justise Winslow s 15 poena, no sve to je bilo nedovoljno da bi nadigrali odličnu formu ekipe iz Rip Cityja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije